Ny tennisakademi i Stockholm

0

Under hösten 2015 kommer en spjutspetsakademi att etableras i Stockholm för utbildning av en ny generation elitspelare i tennis. Akademien kommer att engagera internationella tränarkrafter för att driva verksamheten. Ett samarbete har redan inletts med Patrick Mouratoglou och hans framgångsrika tennisakademi.

Akademien i Stockholm är öppen för svenska tennisspelare från hela landet. För att underlätta för icke stockholmare att träna på akademien kommer ett campus att etableras i Kungliga Tennishallen.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, kommenterar KLTK:s sportchef Rickard Billing. Vi har kämpat med att försöka bygga detta projekt i många år och så plötsligt faller pusselbitarna på plats.

– Svensk tennis är inte längre världsledande och KLTK vill vara en av de aktörer som bidrar till att ändra på detta. Därför startar vi en akademi i Kungl. Tennishallen med sikte mot stjärnorna, avslutar Rickard Billing.

Patrick Mouratoglou är en av världens främsta tennistränare och har drivit sin akademi utanför Paris sedan 1996 innan flytten till franska Rivieran 2014. Sedan 2012 coachar Mouratoglou Serena Williams och har starkt bidragit till hennes återtagande av tennistronen.

– Vi har aldrig tidigare arbetat med partners eftersom vi är mycket rädda om vårt rykte och
varumärke, men när jag fick ta del av KLTK:s planer så beslöt vi oss för att göra ett undantag. Det ska bli roligt och spännande att få vara en del av detta ambitiösa projekt i en av tennishistoriens mest framgångsrika nationer, kommenterar Patrick Mouratoglou.

Verksamheten är budgeterad till drygt 5 miljoner kronor årligen och finansieras av KLTK samt genom ett antal generösa donationer.

Föregående artikelSvensk dubbeltitel i Bol
Nästa artikelYmer stormar fram – klar för final

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här