Ny Ymer-skräll – matchbollar räddades mot Kyrgios

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Efter två och en halv timme var det klart  – det som ingen trodde på inför matchen. Elias Ymer slog till med sin största skräll hittills när han besegrade 41-rankade Nick Kyrgios med 2-6, 7-5, 7-6(7) efter en riktig rysare. 

Matchen första servegenombrott kom tidigt. Kyrgios bröt svensken till 3-1 och efter ytterligare ett break var första set i hamn för den 19-årige australiensaren.

Andra set började bättre för Ymer. I setets första servegem hade svensken tre breakbollar, men lyckades inte ta vara på någon utav dem. De bägge 19-åringarna följdes i stället åt till en 5-4-ledning för Kyrgios. Elias servade för att utjämna men matchen såg att vara över när Kyrgios skaffade sig en matchboll. Australiensaren lyckades dock inte ta vara på chansen. Vid ställningen 5-5 fick Kyrgios problem i sin serve vilket ledde till ett servegenombrott för svensken. Därmed skulle Ymer serva för setet, vilket han lyckades med. Ett tredje och avgörande set skulle avgöra denna batalj.

Väl där fick svensken en mardrömsstart. Kyrgios bröt omgående och hade även tre breakbollar till en 4-0 ledning. Men väl där hände något med svensken. Ymer kom ikapp till 4-4 och matchen var åter vidöppen. De bägge spelarna höll sina återstående servegem och ett tiebreak väntade i denna rysare. Svensken gick upp till till en 5-3-ledning men väl där förlorade han tre raka poäng vilket betydde ny matchboll för Kyrgios.

Men svensken hade inte gett upp. Ymer tog två raka poäng och skaffade sig matchboll i egen serve. Men Kyrgios kom tillbaka ock kvitterade till 7-7. Därefter skaffade sig Ymer ytterligare en matchboll, och den tog han vara på. Elias Ymers kanske största seger i karriären är i hamn.

I åttondelen väntar riktigt tufft motstånd i form av David Ferrer.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.