Ökenvandringen slut för Ymer

1
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det var senast i oktober förra året som Elias Ymer vann en match i en huvudtävling i en challenger.  Men nu har det hänt igen. Efter förlust i först set vände svensken på matchen och stod till slut som segrare med siffrorna 3-6, 6-1, 6-1 mot Miloslav Mecir i Rom. 

Men det började inget vidare för Ymer som blev bruten relativt tidigt i första set, vilket han också senare förlorade, mycket tack vare en defensiv andraserve. Svenskens dystra statistik på challengernivå 2015 såg ut att få en fortsättning.

Men samtidigt som Elias Ymer höjde sig en aning i andra set kunde inte Mecir alls hålla uppe samma nivå som i första. Därmed bröt Ymer tidigt och kunde sedan vinna det andra setet komfortabelt med 6-1.

Och vilken pangstart svensken fick i avgörande set. Ymer fick ett servegenombrott tidigt som sedan bäddade för seger. Utöver den första challangervinsten för året tilldelas svensken åtta nya ATP-poäng. I nästa omgång väntar antingen Adam Pavlasek, 209, eller 268-rankade Arthur de Greef.

Föregående artikelEfter segern – Julia Rosenqvist in på WTA-rankingen
Nästa artikelMikael Ymer utslagen direkt i Båstad

1 KOMMENTAR

  1. Nu ser jag att Elias inte är anmäld någonstans före Öppna Franska kvalet 25/5. Tar han två träningsveckor med så lite matcher i kroppen? Eller ska man räkna med att Teamet söker Wildcard till en ATP/Challanger måndag 18/5

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här