Oscar Forsell har inlett grussäsongen

Oscar Forsell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Oscar Forsell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det är bara sista januari, men nu är grussäsongen inledd i Europa. Oscar Forsell jagar rankingpoäng i Spanien, på Mallorca, där futurekvalet har inletts.

Det är på anläggningen Tennis Center Paguera, 20 minuter utanför Palma ,som futuren spelas. Väderprognoserna säger 10-11 plusgrader och växlande molnighet.

– Idag var det rätt kallt och blåsigt. Det är svårt att komma in på gruset, men det är bara att ha tålamod och acceptera att det inte känns jättebra. Jag har tränat här sedan lördags och det känns bättre för varje dag, säger Oscar Forsell.

19-årige Forsell är nu utan rankingpoäng sedan september förra året, men tog sin första pinne redan i slutet av 2012. Idag inleddes kvalet mot en okänd islänning, Egill Sigurdsson, och det blev seger. Imorgon väntar 1230-rankade spanjoren Mas Mascolo, som är 8-seedad i kvalet.

Forsell spelar två turneringar på samma ställe och nästa vecka lär också Mikael Ymer dyka upp. Forsell har numera Helsingborg som bas.

– Jag spelar på heltid och tränar i Helsingborgs Tennisklubb sedan september med Mattias Arvidsson som huvudtränare. Där blir det två pass tennis varje dag plus fys. Det funkar bra, säger Forsell.

Hur ser din planering ut för den närmaste tiden?

–  Jag ska spela två tävlingar här. Sedan blir det nog någon vintertour när jag kommer hem. Tanken är att spela mer Future i år, men det är en ekonomisk fråga. Sedan kommer futureturneringarna i Sverige i maj och de ska jag såklart spela, säger Forsell.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.