Peterson räddade matchbollar och vann

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Rebecca Peterson är vidare till andra omgången i Slovenien ($25,000 Maribor) efter 3-6, 6-1, 7-5 mot Pernilla Mendesova, men Rebecca var ytterst nära att förlora matchen.

320-rankade Mendesova är en spelare som Rebecca ska vara favorit mot. Tjeckiskan hade visserligen 5-0 mot svenskt motstånd innan det här, men i år har det gått grus i maskineriet för henne. Det här var femte raka förlusten.

Rebecca gjorde det jättebra som kvalade in till WTA-turneringen i Nürnberg senast och visade mot bland andra Angelique Kerber att högstanivån finns där. I ITF-turneringarna är bästa resultaten två kvartsfinaler i år och 7-8 i matcher i huvudturneringarna visar ju klart och tydligt att Rebecca inte fått vinna speciellt många matcher under 2015.

Nu tog hon sig vidare med minsta möjliga marginal. Mendesova hade nämligen både 4-1 och 5-2 i tredje set och matchboll både vid 5-3 och 5-4  – utan att kunna avgöra. Rebecca vann fem raka gem och setet med 7-5. En sådan seger känns alltid extra skön!

Tittar vi på lottningen så har tredjeseedade överkomligt motstånd. I nästa omgång väntar vinnaren mellan Heidi El Tabakh och Tadeja Majeric, två spelare som tappat en del på rankingen i år. Går det väl så kan det bli semifinal mot förstaseedade Maryna Zanevska, i så fall det tredje mötet de emellan i år.

Fyra svenskor i Egypten

Fyra svenska spelare är med den här veckan i $10,000 i Sharm El Sheikh, en turnering som spelas på hardcourt.

Jacqueline Cabaj Awad mot 1153-rankade Dina Hegab slutade 6-3, 6-1 och Cabaj Awad, som trivs på underlaget, kan forsätta plocka värdefulla rankingpoäng.

Fanny Östlund mot andraseedade Alice Matteucci spelas ikväll. Den 433-rankade italienskan fick kämpa hårt mot Fanny, men vann med 6-3, 7-6.

Sara Amri slogs ut i kvalet och Rebecca Poikajärvi spelar imorgon mot Marcella Cucca (en spelare som i år förlorat mot bland andra Ida Jarlskog och Malin Ulvefeldt).

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.