Premiär för ny internationell lagtävling för unga spelare

1

Det vimlar av internationella juniortävlingar men förutom lag-EM finns det väldigt få lagtävlingar för juniorer. Nu startas en ny internationell lagtävling i Malmö och Sigtuna.

EUROELITE TENNIS och Jarkko Nieminen Tennis Academy(JNTA) arrangerar 2015 för första gången den internationella lagtävlingen Nordic Vikings Junior Team Cup. För att skapa en tävlingsmiljö där unga tennisjuniorer kan spela internationella matcher utan rankingstress bestämde sig EUROELITE och JNTA för att dra igång det här projektet. Målet med tävlingen är inte bara att kora en vinnare. Tanken är att med aktiviteter se till att barnen lär känna varandra, lär känna en del av Sverige och få en upplevelse utöver det vanliga.

Det kommer att spelas tva åldersklasser, U11 och U13. Ett lag består av fyra spelare och samtliga spelare måste sättas in i varje lagmatch (två singlar och en dubbel).

Lag från flera länder kommer att deltaga i tävlingen som spelas samtidigt i Malmö (U11) och i Sigtuna (U13). Tennisspelande barn från Turkiet, Slovenien, Österrike, Tyskland, Sverige, Finland, Estland, Danmark och Norge kommer att tävla.

Föregående artikelCabaj Awad, Njuki och Melander – alla vidare till kvartsfinal
Nästa artikelClement får gå

1 KOMMENTAR

  1. Först låter det intressant men vad säger SvTF med tanke på RF:s policy om internationellt tävlande i unga år? Och varför stressa? Gissningsvis kommer flera barn lockas spela denna turnering som ännu inte spelat ett KM, inte mött grannklubben i ett utbyte eller spelat en seriematch för sin egen klubb… Turneringen skulle passa bättre f 15-16 åringar som kommit en bit? Det vilar ett stort ansvar på klubbarna idag o man måste inte resa 100 mil för att utvecklas o känna gemenskap!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här