Premiär för ny internationell lagtävling för unga spelare

Det vimlar av internationella juniortävlingar men förutom lag-EM finns det väldigt få lagtävlingar för juniorer. Nu startas en ny internationell lagtävling i Malmö och Sigtuna.

EUROELITE TENNIS och Jarkko Nieminen Tennis Academy(JNTA) arrangerar 2015 för första gången den internationella lagtävlingen Nordic Vikings Junior Team Cup. För att skapa en tävlingsmiljö där unga tennisjuniorer kan spela internationella matcher utan rankingstress bestämde sig EUROELITE och JNTA för att dra igång det här projektet. Målet med tävlingen är inte bara att kora en vinnare. Tanken är att med aktiviteter se till att barnen lär känna varandra, lär känna en del av Sverige och få en upplevelse utöver det vanliga.

Det kommer att spelas tva åldersklasser, U11 och U13. Ett lag består av fyra spelare och samtliga spelare måste sättas in i varje lagmatch (två singlar och en dubbel).

Lag från flera länder kommer att deltaga i tävlingen som spelas samtidigt i Malmö (U11) och i Sigtuna (U13). Tennisspelande barn från Turkiet, Slovenien, Österrike, Tyskland, Sverige, Finland, Estland, Danmark och Norge kommer att tävla.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.