Rebecca Peterson föll mot Kerber

3
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Rebecca Peterson föll med flaggan i topp i WTA-turneringen i Nürnberg. Det blev 5-7, 4-6 mot världselvan Angelique Kerber.

Kerber, som gillar att spela flackt, fick en del att tänka på i början på matchen när Rebecca satte mycket spinn på bollen och såg till att Kerber istället fick många höga bollar att jobba med. Samtidigt utnyttjade Rebecca sin fina forehand så ofta det gick.

Rebecca tog en 2-0-ledning som Kerber vände på ganska snabbt. Kerber hade setbollar både vid 5-3 och 5-4, men då bröt Rebecca tillbaka. Mot världseliten gäller det att ta tillvara på de chanser som bjuds och Rebecca hade ett i egen serve, ett upplagt läge framför nät. 40-15 blev istället till 30-30 och sedan nytt break för Kerber som sedan kunde hålla sin serve fram till 7-5.

Även i andra set stod Rebecca upp bra. Kerber hade initiativet, hade 4-2 men Rebecca bröt tillbaka till 4-4. Andra set slutade på ungefär samma sätt som det första, med ett break till 5-4 och sedan 6-4 i egen serve för Kerber.

Tyskan såg ut att ha matchen under kontroll. Spelmässigt måste man ändå säga att Rebecca höll jämna steg och trots förlusten så borde det här ger mersmak och en känsla av att nästa steg är inom räckhåll – att etablera sig på WTA-touren. Kapaciteten finns där defintitivt!

 

 

Föregående artikelPubliksuccé i Rom – nu vill man ha ny arena
Nästa artikelKvalet lottat – här är Ymers och Lindells motståndare

3 KOMMENTARER

  1. Vet att det inte handlar om denna artikel men när börjar Roland Gaross kvalet imorgon?
    Och när kommer kvällningen?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här