Renard vidare i challengerkval – Ymer utslagen i Quito

0
Lucas Renard (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Lucas Renard (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Jacob Adaktusson och Lucas Renard har en förmåga att dyka upp lite överallt i världen. Nu syns de i kvalet till challengerturneringen i Dallas. Där avancerade Lucas Renard tack vare vinst mot 491:a rankade kanadensaren Philip Bester. Adaktusson fick dock ge sig mot femteseedade kinesen Chuhan Wang efter dubbla tiebreak.

I december stod Adaktusson och Renard på banan i Turkiet på självaste julafton vid futurekval där. Sedan dess har Stockholmskillarna varit synliga på den svenska vintertouren. För en vecka sedan stod Adaktusson på banan i lilla Norrahammar. Idag var det challengerkval i Dallas.

– Försöker välja tävlingar som jag tror passar mitt spel. Hardcourt, gärna inomhus som här i Dallas. Dessutom bor vi bra hos en svensk tränare, säger Jacob.

Dock fick han ge sig mot 383:e rankade kinesen Chuhan Wang. Det blev förlust mot kinesen efter två dåliga starter i matchens båda tiebreak, 6-7 (3-7) 6-7 (2-7).

– Det var för många enkla misstag och inte riktigt så stadigt servande som jag hoppades på. Jag sätter mig ändå i en ok position med setboll i första och 4-4 breakboll i andra, sa Adaktusson till Swetennis efter matchen.

Glädjande nog tog Lucas Renard sig vidare genom vinst mot kanadensaren Philip Bester med 7-6 (7-5) 7-5. En bra skalp för Renard som ligger nästan 350 platser efter Bester på rankingen. Renard noterade 13 serveess.

– Jag servade bra och var stark i viktiga lägen. Det känns skönt att jag får ett bra resultat efter att ha tränat på riktigt bra hela januari med nytt team på SALK, säger Lucas Renard.

Renard var nära att ta sig in i Helsingfors Challenger i höstas, men då förlorade han kvalfinalen mot Patrik Rosenholm. Kvalet i Dallas startade bra.

– Känns helt klart som jag fått ett bra perspektiv på vilka tävlingar som är rätt att åka på för min del. Efter att ha rest väldigt mycket senaste åren så har jag fått en bra uppfattning om vilka tävlingar som passar mig bra och vissa mindre bra, säger Renard.

När spelet i Dallas är över så väntar ytterligare en vecka utomlands.

– Den nionde februari spelar vi Guatemala City. Sedan hem och träna, avslutar Adaktusson.

Ymer förlorade direkt i ATP-kvalet i Quito

Elias Ymer försvann direkt i kvalet i Quito, Ecuador. Det blev 4-6, 4-6 mot 248-rankade Cervantes. Spanjoren får nu möta Christian Lindell i nästa kvalomgång.

Christian Lindell hade turen att möta 41-åringen Enrico Becuzzi, som gjort sig ett namn som slagpåse både på ATP- och Challengernivå. Italienaren ersatte i sista stund Emilio Gomez och blev förstås en enkel match för Lindell. Det blev 6-0, 6-1 för Lindell och Becuzzi har nu 2-67 i matcher sedan han dök upp i dessa sammanhang 2008.

Om Becuzzi – en legend på sätt och vis – kan du läsa om på Tennisportalen.se.

Johan Brunström fick ett wildcard och vann sin första match mot 946-rankade brassen Bernardi med 6-4, 6-4.

Föregående artikelOscar Forsell har inlett grussäsongen
Nästa artikelFin skalp av Isak Arvidsson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här