Rinaldo Persson i ny final – men förlust för Lister

0
Kajsa Rinaldo Persson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Kajsa Rinaldo Persson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Kajsa Rinaldo Persson är klar för sin andra raka final i Båstad och det var inte långt ifrån att det blev en helsvensk final. Cornelia Lister föll efter tre set.

Kajsa besegrade 446-rankade och tredjeseedade Dea Herdzelas med 2-6, 7-6, 6-4 och precis som igår kämpade Kajsa som ett djur på banan och räddade flera matchbollar.

– Jag känner att jag kan spela jämnt med bra spelare, sade Kajsa Rinaldo Persson till SweTennis igår.

Det har varit en del åskådare på Kajsas matcher och jag tror att många anar vad som kan vara på gång. Ett råämne, som nu med sitt Växjöteam runt omkring sig, är på väg att förvandlas från talang till något ännu större och bättre.

Kajsa, vill jag hävda, har ett internationellt gångbart spel i sig, med en tung forehand att styra spelet med, placerar bollen bra och värderar lägena bättre och bättre. Dessutom utrustad med ett bra pyske som vi sett prov på när hon haft matchbollar mot sig. Det är nästan då hon spelar som bäst, bara tutar och kör med fokus på nästa poäng.

Man ska vara försiktig med att bestämdhet säga hur framtiden kommer att bli för unga spelare, men jag blir inte förvånad om Kajsa snabbt marscherar uppåt på rankingen och etablerar sig på nästa nivå.

Finalen kommer att spelas mot fjärdeseedade Valeria Prosperi. Italienskan besegrade Cornelia Lister med 6-2, 3-6, 6-2.

Föregående artikelDrömfinal väntar i Båstad
Nästa artikelTionde dubbeltiteln för Cornelia Lister

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här