Rosenqvists skräll – slog andraseedade

1
Julia Rosenqvist (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Julia Rosenqvist (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Julia Rosenqvist fick ingen lätt lottning i EM i Klosters, men stod för dagens skräll när hon efter en tresetare slog andraseedade Dalma Galfi.

6-4, 3-6, 6-3 vann Julia med och är därmed klar för tredje omgången i 18-årsklassen. Då ska man veta att Galfi är en av världens just nu bästa juniorer med en rad fina meriter.

Galfi är trea bland juniorerna och var bland annat i semifinal i Australian Open i år. Hon vann både Eddie Herr och Abierto Juvenil Mexicano i vintras. Som senior har ungerskan redan vunnit en 10 000-dollars och är rankad 457. Innan detta vann hon den stora grästurneringen i Roehampton efter finalseger mot världsettan Vondrousova.

Kajsa Rinaldo Persson är också framme i tredje omgången. Där möter hon 12-seedade Jil Teichmann.

Mikael Ymer vann också sin första match (hade bye i första omgången), efter att ha tappat första set mot britten Storrie. Totalt har Mikael vunnit 40 matcher i år (både junior- och seniormatcher).

Filip Malbasic vann sin första match men förlorade idag mot det svåre polacken Hurkacz, 8-seedad, i den andra omgången.

Karl Friberg och Jonas Eriksson Ziverts är båda klara för tredje omgången i 16-årsklassen. Alexandra Viktorovitch mötte en seedad spelare i andra omgången och förlorade. Julita Saner föll redan i första omgången.

Föregående artikelTungt fall i Båstad för Elias Ymer
Nästa artikelBellucci slog ut ännu en svensk

1 KOMMENTAR

  1. Underbart! Det är som att slå juniorvärldsettan i stort sett. Med tanke på Rosenqvist förlust i en G4-tävling veckan innan får det anses vara en skräll. 3 st 10K har Galfi hunnit vinna t o m. Fast hon är bättre än så egentligen, hon har besegrat flera topp 300-spelare.

    Nu får Julia på pappret lekmotstånd i nästa runda =). Vilka framsteg hon har gjort i år.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här