Så vill vi utveckla SweTennis

Ett år har gått sedan vi startade SweTennis. Nu är det hög tid att ta nästa steg och vi vill ha din hjälp!

SweTennis startade i samband med Sommartourens Mastersslutspel 2014 och det är en turnering vi bevakar på plats i år också. När vi öppnade hade vi ingen aning om vad som väntade, hur stort intresset var för svensk tennis och hur en eventuell publik kunde tänkas se ut.

Idag vet vi mer. Vi har arbetat helt ideellt i ett års tid, men ser nu att det finns ett kommersiellt intresse och en publik som ökar varje månad. Utvecklingsmöjligheterna känns oändliga.

Vi har en rätt klar bild av vilket håll vi vill gå åt och vi viker inte en tum på den linje vi haft sedan starten. Det är med entusiasm och engagemang vi vill skapa en positiv atmosfär kring svensk tennis.

För att ta SweTennis till nästa nivå, vill vi ha hjälp av dina erfarenheter och kunskaper på några punkter.

Debatt och opinionsbildning (gästinlägg)

Något vi märkt av från tennis-Sverige är att det finns väldigt mycket åsikter. Ledande på den fronten är idag, med sina bloggar, Åke Magnusson och Jonas Arnesen. Vi vill också utveckla oss på den punkten och vi är öppna för diskussion om hur det kan gå till. Du som har erfarenhet av skrivande och tyckande får gärna höra av dig till oss.

Internationell tennis

Det finns mycket kompetent folk där ute, inte minst i sociala medier, som sitter på mycket kunskap. Där håller vi på att bygga ut ett nätverk för att vässa vår bevakning från ATP- och WTA-tourerna.

Vad tycker du?

Vi har som mål att bygga upp ett starkt nätverk med ett gemensamt intresse – tennis i stort men framförallt fokus på svensk tennis. Vad skulle du vilja se framöver? Tipsa oss gärna på henrik@swetennis.se eller skicka dina synpunkter i kommentarsfältet nedan.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.