Säsongen fortsätter för svenskarna – Mridha i Qatar

0
Jonathan Mridha (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jonathan Mridha (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Vi är en bra bit in i december, men än är det inte ledighet som gäller för alla. Ett antal svenskar spelar futuretävlingar och ITF-tävlingar den här veckan.

892-rankade Jonathan Mridha går från elitseriespel till futuretävling i Qatar utomhus på hardcourt den här veckan. Han möter idag en ung kille från Yemen, Abdo, som inte har någon ranking. Vinnaren där ställs mot antingen fjärdeseedade Nicolaas Scholtz eller Tyler Hochwalt.

Jeppe Johansson-Holm har fått tre kvalmatcher i kroppen i futuretävlingen i Antalya. Idag går han in i huvudturneringen och gör det mot ett wild card, en 22-årig rumän vid namn Mihaita Daniel Damian med klena meriter bakom sig. Vinnaren där får i vilket fall som helst tuffare i andra omgången då 254-rankade Dmitry Popko förmodligen kommer att stå på andra sidan nätet.

Fanny Östlund är kvar i Egypten och växlar upp från 10K- till 25K-turnering i Kairo. Förra veckan blev det förlust direkt mot Naomi Totka, som gick hela vägen till final. Lite beskedligare motstånd nu då 911-rankade Kerstin Peckl står för motståndet.

Kajsa Rinaldo Persson fortsätter i El Kantaoui i Tunisien på 10000-dollarsnivån. Förra veckan blev det kvartsfinal mot Isabella Shinikova. Bulgariskan vann sedan sin andra raka titel här, men nu kan Kajsa inte stöta på henne förrän i en eventuell semifinal. Kajsa är tredjeseedad och har en bye i första omgången.

Julia Rosenqvist gjorde ett bra kval i juniorturneringen Orange Bowl i Florida och tappade inte ett set på tre matcher och är klar för huvudturneringen. Mirjam Björklund blev utslagen i den första kvalomgången.

 

Föregående artikelNadal: ”Jag är inte Federer”
Nästa artikelSvenskar vidare på Futuretouren

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här