”Serven var vassare än tidigare”

Yngre talanger som Daniel Berta, Daniel Windahl och Lucas Renard stod i hans väg. Men det hindrade 34-årige Jacob Adaktusson från att ta hem Eskilstuna Vintertour 2015.

 – Spelarna som jag slagit denna veckan är riktiga talanger med stor potential, säger Jacob Adaktusson till Swetennis.

Jacob Adaktusson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jacob Adaktusson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Han har bevisat förr att han är en av landets bästa spelare, åldern till trots. Nu gjorde han det ånyo när han tog hem den starka upplagan av Eskilstuna Vintertour 2015.

– Det är klart att det är inspirerande att försöka hänga med de yngre spelarna, säger han.

Vad som lätt glöms bort är att Adaktusson för sju år sedan var rankad som 214 i världen. En ranking som denna vecka skulle göra honom till Sveriges bäste spelare, så att grundkapaciteten finns råder inget tvivel om. I Eskilstuna var serven vapnet.

– Min serve var vassare än tidigare. Det var nog nyckeln. Den har genomgående varit för dålig sedan comebacken, så det känns kul att den har förbättrats.

Vinsterna mot Karl-Fredrik Söderberg och Daniel Berta igår följdes upp med tight vinst i semifinalen mot Daniel Windahl, 6-4 6-7 (7-9) 7-6 (7-5) under den tidiga tisdagen.

– Kroppen kändes riktigt bra igår, men idag var det tyngre än jag trodde. Fysiken blir dock bättre hela tiden. Jobbar hårt med den.

I finalen väntade sedan kompisen Lucas Renard som vann sin semifinal mot Milos Sekulic med 6-3 1-6 7-6 (8-6). Adaktusson var den starkare i finalen och vann med 7-5 6-2 mot spelaren han firade jul med i Turkiet då duon spelade futurespel där.

– Inga direkt speciella känslor att möta Lucas i finalen. Men han har verkligen lyft sitt spel på senare tid vilket är roligt.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.