Siljeström en boll från kvala in i Challenger – Eriksson in som LL

Andreas Siljeström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Andreas Siljeström (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Både Markus Eriksson och Andreas Siljeström hade möjligheten att kvala in till Challengern i Istanbul. Båda misslyckades, men Siljeström var väldigt nära. För Eriksson löste det sig ändå, för han får nu en ny chans som lucky loser.

Siljeström mötte 902-rankade Andrei Vasilevski och den svenske dubbelspecialisten var bara en boll från att vinna. Matchbollen kom vid 6-3, 3-6, 6-5 då Siljeström hade en chans i vitryssens serve. Nu blev det istället tiebreak och där vann Vasilevski klart.

Senast Siljeström spelade en singelmatch på den är nivå var i ett Challengerkval i januari. Siljeström spelar förstås dubbel också i Istanbul och han och Ruben Gonzales är förstaseedad. Elias Ymer spelar också dubbelturneringen, ihop med Karen Khachanov.

Markus Eriksson hade också en skaplig möjlighet, men förlorade med 4-6, 2-6 mot 453-rankade Daniel Masur. De båda möttes tidigare i år inomhus i ett Challengerkval i Wroclaw och då var det Eriksson som vann.

För Erikssons del var det sjunde kvalet till en Challenger i år, men han har fortfarande inte lyckats ta sig vidare från ett kval. Nu gjorde han det ändå, för Eriksson fick en plats som lucky loser.

Andrey Kuznetsov, fjärdeseedad, blir Erikssons motståndare.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.