Skadad Rosenholm: ”Så går Ymer till final”

rosen

Patrik Rosenholm mötte Ymers semifinalmotståndare i Båstad i våras. Patrik förklarar nu för SweTennis hur Patrik Niklas-Salminen ska besegras. Samtidigt berättar stockholmaren att han är skadad och att spel i Swedish Open är osäkert. 

Efter tre tuffa set föll Patrik Rosenholm mot Patrik Niklas-Salminen under Båstad future i vår. Nu berättar den före detta sverigeettan hur finländaren ska besegras.

– Tror han passar Micke bra. Han går mycket för slagen och Micke är säker så jag tror finnen kommer slå bort sig. Tror det bästa för Micke är att spela sitt eget spel bara, säger Patrik Rosenholm som fortsätter:

Har du något tips?

– Nja, när jag mötte honom var det blåsigt och jag gjorde en riktigt dålig match. Hade problem med armen och så vidare. Så jag har inte så mycket att sägs om hans spel än att jag tror Micke kommer vara för säker för honom.

Patrik Rosenholm berättar även att han har drabbats av en skada.

– Jag gjorde illa mig på ett träningspass i Italien under de svenska futurerna. Kände av armen i Båstad och jag märkte efter matchen mot finnen att min arm var alldeles uppsvullen. Spelade ändå Kroatien då jag trodde det var något som skulle gå bort, berättar Patrik.

– Andra veckan i matchen mot Samuelsson så började det göra mer och mer ont. Trots det trodde jag att jag skulle ha en chans att vänds och vinna matchen men det gick tyvärr inte. Drog mig ur sen sista veckan och åkte hem

Efter tester och ultraljud fick Rosenholm ett tråkigt besked.

– Det visade sig att min axelled ligger snett och det har påverkat och överansträngt muskler och leder som blivit inflammerade. Så jag har spelat tre gånger sen dess och går på behandlingar regelbundet.

Skadad får han att tveka om Båstad och Swedish Open.

 – Ser tyvärr inte ut som att jag kommer kunna spela Båstad trots att axeln är mycket bättre än för en månad sen. Jag tar beslut nästa vecka. 
– Positivt är att jag har kunnat träna mycket fys och kommer vara i riktigt bra fysisk form när jag väl börjar spela igen, säger Rosenholm. 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.