SM: Figueroa missade planeringen – vann ändå

Pablo Figueroa (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Pablo Figueroa (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

SM-helgen är igång och kvällens mest intressanta match stod mellan Pablo Figueroa och Dragos Madaras. Matchen sammanfattas bäst med ”gammal var äldst” för det var mycket tack vare rutinen som Figueroa vann med 7-5, 6-2.

Matchen kunde mycket väl gått åt ett annat håll. Pablo Figueroa hade nämligen gjort en rejäl tabbe och sett helt fel i kalendern när SM-helgen var.

– Jag var helt säker på att SM var nästa helg. Så efter Växjö tog jag ett uppehåll och har bara kört ett pass den här veckan, sade Pablo Figueroa.

Madaras fick ändå visa att han är en stor talang med framtiden för sig. Nu blandade och gav han lite för mycket för att det skulle räcka. Madaras hade setbollar vid 5-4 i egen serve i första set.

– Jag försökte bara få in bollarna och se vad han skulle göra. Han gjorde ett par dåliga gem där. Det var fjärde gången vi möttes i sommar och första set har alltid varit jämna, men så har jag kunnat avgöra i andra. Lite av det kände han nog av idag också, menade Figueroa.

I poolen vann också August Zetterberg ”Uppsaladerbyt” mot Nils Heimer med 7-6, 7-5. Allt talar ju för att Figueroa kommer att vinna poolen och få spela final på söndag.

– Vi får se hur kroppen känns imorgon. Man är ju inte ung längre, säger Figueroa.

Filip Bergevi (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Filip Bergevi (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Bergevi klar finalkandidat

Om Figueroa är favorit i sin pool så är förstås Filip Bergevi det i den andra poolen. Han slog JSM-vinnaren Felix Mörck med 6-2, 6-3. Det såg tämligen klart ut efter det första setet, men Mörck är en kämpe.

– Han spelade tungt och det var många långa dueller. Men det kändes okej idag och det här är en kul tävling och en bra avslutning på sommaren, säger Bergevi som åker tillbaka till USA och college i början på nästa vecka.

Jennifer Jussi (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jennifer Jussi (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Jussi skrällde mot Munozova

I damklassens pool 1 skrällde Jennifer Jussi rejält. Jussi, född 1997, kom in i SM tack vare återbud. Om det var få som trodde hon skulle ha chans mot den mer erfarna Anette Munozova så blev de än färre när Munozova gick fram till 4-1 i första set. Men på något sätt lyckades Jussi vända till skrällseger med 7-5, 6-3.

I poolen finns också Maja Örnberg och Emma Ek. Där vann den bollsnåla Örnberg med 6-4, 6-2 och har därmed en liten fördel på vägen mot SM-final.

I pool B är Jacqueline Cabaj Awad klar favorit. Hon öppnade med 6-4, 6-2 mot Anna Hermann.

Dagens kämpainsats stod Adna Sofradzija för som trots matchbollar mot sig lyckades besegra Rebecca Gustafson med 6-7, 7-6, 10-3.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.