Bra chans för Kokkinakis

Thanasi Kokkinakis (Foto: robbiesaurus - https://www.flickr.com/photos/robbiesaurus/ - CC BY-SA 2.0)
Thanasi Kokkinakis (Foto: robbiesaurus – https://www.flickr.com/photos/robbiesaurus/ – CC BY-SA 2.0)

Idag är det premiär för en ny del på SweTennis. Då och då ställer vi några frågor till mer eller mindre kända twitterprofiler som gärna och ofta snackar tennis. I den här avdelningen kommer vi att tipsa om de som framförallt levererar spelidéer.

Först ut är Sebastian eller @cirseb på Twitter. Och som vanligt, ryggar gör man på egen risk. Och vill man ha fler speltips, följ på twitter.

En vecka kvar till US Open och då brukar det vara lite lurigt med inställningen hos vissa. Eller?

– Ja det tycker jag. Man bör hålla sig rätt så lugn när det gäller spel under veckan. Det spelas bara en Challenger och en ATP-turnering med så man bör ha lite is i magen. Jag själv väljer att fokusera mer på US Open och kvalet som inleds under tisdagen. Men om man vill spela på någon av de andra turneringarna så bör man se upp för inställningen, definitivt.

Finns det något av intresse redan i kväll i de turneringar som pågår?

– Det finns en del spel som sticker ut ändå nu under de första dagarna. Främst i ATP-turneringen i Winston-Salem. Dolgopolov spelade bra under förra veckan i Cincinnati men jag tror att han kan känna sig lite sliten med tanke på att han även var tvungen att gå igenom kvalet för den turneringen. Kokkinakis är absolut en spelare som kan hota och man kan nästan få 2.50 gånger pengarna på honom ikväll. Lukas Rosol är regerande mästare i Winston-Salem och möter Gulbis ikväll. En Gulbis som börjat visa lite form men samtidigt alltid är….Gulbis. Det är mycket poäng som står på spel för Rosol och han bör vara motiverad denna vecka. En jämn match är att vänta precis som i Montreal och man kan få runt 2.30 på Rosol ikväll, bör tänkas på.

Sen kan man aldrig räkna bort Sam Groth i matcher heller, servar han som han kan så har han alltid chans. Man kan få ungefär 2.60 gånger pengar på honom inatt.

Jag själv har valt spel på Benoit Paire inatt. På tal om inställning så vet man ju aldrig riktigt med honom men senaste månaden tycker jag han har visat en jättefin form och hans match senast mot Djokovic var en riktigt sevärd en. Möter underbarnet Hyeon Chung som har en hög ranking mycket beroende på att han tagit en hel del turneringar i Asien. Jag tycker det skiljer sig en del i spelstyrka mellan dom två och Paire står lite högt i odds för det. Runt 1.75 på Paire.

Många hänger på låset också när kvallottningen kommer?

– Den bästa veckan är alltid kvalveckan till en Grand Slam. Väldigt många matcher under tre dagar och är man snabb och smart så kan man få riktigt bra odds. Många gånger är oddssättare oftast fel ute under kvalveckor och man har historiskt märkt att de satsar mycket på ranking i oddsen. Nu har inte kvalet lottats än men jag väljer att redan sticka ut finger för de kvalspelare som USTA har givit ett wildcard. Alla de som fått ett wildcard är unga amerikanare som redan visat sig hålla en mycket hög nivå. Chansen finns att de kommer att värderas fel i oddsen och då gäller det att hugga dom. Jag kommer definitivt att försöka spela alla dom, så länge jag tycker det finns något värde i oddset.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.