Galo Blanco om Ymer: ”Stor press – alla kommer att granska honom”

3
Galo Blanco
Galo Blanco

Den första kontakten togs i oktober. Vid tävlingen i Rananaa är samarbetet tänkt att starta. SweTennis har pratat med Elias Ymers nye coach Galo Blanco som förstår att flytten är ett diskussionsämne i tennis-Sverige.

 – Det är stor press på honom i och med detta, men jag tror att jag kan hjälpa Elias att nå alla hans mål, säger Galo.

När inleds samarbetet med Elias?

– Vi måste fortfarande fundera på det. Om han går in i huvudtävlingen i Rananaa så startar vi därifrån. Om inte blir det Turkiet veckan efter.

När hörde du från Elias och hans agent i förstaskedet?

– Första gången vi hörde ifrån honom var i oktober och första gången vi såg honom var när han var i Barcelona i december.

Vad tror du var avgörande för hans beslut att flytta till er?

– Den frågan måste du ställa till honom, men jag är väldigt glad att han valt att arbeta med mig och min akademi och jag ser verkligen framemot samarbetet.

Berätta om akademin?

– Jag är en av ägarna, så jag kommer inte säga något dåligt om den (skratt). Skämt åsido, vad vi ville bygga var en liten akademi med inte mer än 28 spelare och ett mycket personligt arbete med de bästa tränarna vi kan ha. Det är mentalt nödvändigt att jobba så hårt du kan varje dag. Jag litar på att det du kommer att mötas av om du kommer till 4Slam Tennis. Om jag ska vara ärlig så tror jag inte vi är speciellt annorlunda jämfört med Good to Great. Vi är också tre före detta spelare, jag, Fernando Vicente och Jairo Velasco och vi vill ha den bästa akademin i världen. Men för att kunna vara det så vill vi inte ha 150 spelare. Som jag sa tidigare så är vi en liten akademi, inte mer än 28 spelare.

Vilka spelare tränar där och vilka storspelare kommer Elias ha möjlighet att träna med?

– Hit kan det komma spelare som Marcel Granollers, Fabio Fognini och Karen Khachanov och även andra spanska toppspelare som kommer och tränar på vår anläggning med våra spelare.

Kommer Elias ha med sig en travel coach på alla turneringar?

– Jag kommer vara hans travel coach och om jag inte skulle kunna under några veckor så kommer någon annan från akademin att resa med honom, men jag kommer i stort sett vara hans heltidscoach.

Vilka underlag har ni på träningsanläggningen?

– Vi har fem grusbanor och två hard courtbanor.

En del svenskar tror att det finns risk att han bara blir en grusspelare i och med flytten, kommentar på det?

– Jag fick höra samma sak när jag startade att samarbeta med Milos Raonic och Jürgen Melzer. Jag tror att människor som tror sådant inte kan mycket om tennis. Styrkan som bra tränare måsta ha är att hitta vad som är rätt väg för sin adept. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån och hur du själv spelade som spelare. Nu är jag coach och hur jag var som spelare är en helt annan sak. Jag tror att jag kan hjälpa Elias att nå alla hans mål. Han är en mycket ung spelare och det enda han behöver göra är att göra sitt jobb bättre än dagen innan och glömma allt annat. Han kommer ha press på sig i och med att han tog detta beslut. Alla kommer att granska honom för att se om det var rätt beslut eller inte. Men jag har fullt förtroende för honom och jag vet att han kommer bli en väldigt bra spelare och mitt mål är att hjälpa honom med det.

Föregående artikel”Synd att vi inte fick avsluta med en kvalifikation”
Nästa artikelElias Ymer om flytten: ”Tack Magnus”

3 KOMMENTARER

  1. Där fick jag svar på min fråga som jag ställde i den andra tråden.

    Galo Blanco tycker inte att jag kan Tennis, säger han det så! 😉

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här