Succé i Helsingborg – Ulvefeldt mot Arvidsson i finalen

1
Malin Ulvefeldt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Malin Ulvefeldt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Succén är ett faktum. Det blir en helsvensk final i Helsingborg i Pålsjö Ladies ($25K) mellan Sofia Arvidsson och Malin Ulvefeldt.

Kvalspelaren Ulvefeldt gjorde sin sjätte match sedan i söndags och den tredje tresetaren på tre dagar. Precis som i gårdagens kvartsfinal mot Moser blev det en vändning i dagens semifinal mot 306-rankade Bernarda Pera.

Ulvefeldt vann efter 4-6, 6-2, 6-2 efter bland annat 14 serveess. Pera hade bra tre breakmöjligheter mot fjorton för Ulvefeldt. Det är en extraordinär vecka, milt sagt.

– Det var en bra match och jag spelade tufft. Jag känner mig stark både mentalt och fysiskt, säger Malin Ulvefeldt.

I finalen väntar Sofia Arvidsson, som spelade stadigt mot Marie Benoit och vann med klara 6-1, 6-3. Efter Rebecca Petersons seger i Ystad står det därmed klart att det även denna vecka blir en svensk vinnare.

– Det kommer bli en rolig match imorgon. Har aldrig mött Sofia, så det blir kul, säger Malin Ulvefeldt.

Ulvefeldt kommer att klättra minst 400 placeringar på rankingen till runt 600-strecket. Även Arvidsson kommer att lyfta en bit från sin 341-placering idag.

 

 

Föregående artikelBåstadaktuella Mattek-Sands driver med klädkoden i Wimbledon
Nästa artikelAppelgren och Ek vann Björn Borgs Pokal

1 KOMMENTAR

  1. Extraordinärt milt sagt ja. Otroligt imponerande, osannolikt faktiskt med tanke på tidigare resultat. Ulvefeldt har ju inte varit i närheten av något liknande så England verkar vara hyfsat bra för henne. Hoppas hon får sponsorer nu för detta är ju verkligen lovande. 14-3 för Ulvefeldt och 15-1 för Sofia i breakbollar. Kross. Fattas väl bara att Ulvefeldt slår Soffan i finalen också.

    2 x 25k-segrar på svensk mark. Lite för lätt, dags att börja med 50k 😉

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här