Svårast tänkbara lottning – Slovakien väntar i Fed Cup

Dominika Cibulkova (Foto: Tatiana - https://www.flickr.com/photos/kulitat/ - CC BY-SA 2.0)
Dominika Cibulkova (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)

Sverige fick svårast tänkbara motståndare i playoff till World Group II. På hemmaplan 18-19 april kommer Slovakien att vara megafavoriter.

Slovakien har fem spelare på topp 75: Cibulkova (18), Rybarikova (47), Cepelova (58), Hantuchova (73) och Schmiedlova (75). I förlustmatchen mot Holland blev det förlust med 1-4 i en match som spelades inomhus på grus i Apeldoorn. Då spelade Slovakien med Rybarikova och Schmiedlova i singlarna.

Underlaget var en stor fördel för Holland, vars förutsättningar påminde lite om Sveriges. Holland spelade med Kiki Bertens (70) och Arantxa Rus (218) i singlarna.

Slovakien vann Fed Cup 2002, men fram till 1994 spelade de slovakiska spelarna för Tjeckoslovakien. 2014 åkte man ur högsta gruppen, World Group, efter förluster mot Tyskland och Kanada. Senast man var nere i Europagruppen var 2006.

– Jag är glad att vi äntligen får spela hemma igen. Det är en stor fördel. Det senaste året har vi haft tuffa bortamatcher i Kanada och Nederländerna. Vår kapten Matej Liptak kommer ha alla spelare tillgängliga. Han och spelarna får välja underlag, säger slovenska förbundets generalsekreterare Igor Moska till nyhetsbyrån TASR.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.