Svensk titel i Israel – Arvidsson finalslog tidigare topp 100-spelare

0
Isak Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Isak Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Många har väntat på att det ska lossna resultatmässigt för Isak Arvidsson. Vid veckans future i Israel på hardcourt lossnade det rejält och Hjosonen tog hem titeln via en rad fina segrar. I finalen slog han hemmaspelaren Noam Okun efter 6-4 i skiljeset. 4-6 6-3 6-4.

 – Många israeler på plats och ingen med mig, säger Isak till SweTennis.

 

Isak Arvidsson ställdes i finalen mot Noam Okun som gjorde comeback just denna vecka. Okun har varit topp-100 i världen men spelade inte under fjolåret. Finalen blev jämn där Isak lyckades vända på 0-1 i set. Vid 4-4 kom ett break för svensken och trots att han tappade den viktiga förstapoängen när han skulle serva hem matchen så gick gamet i övrigt galant.

– Väldigt tuff final både spelmässigt och mentalt. Många israeler på plats och ingen med mig (skratt). Men jag körde bara på. Jag servade lite sämre idag än vad jag gjort tidigare under veckan men returnerar lite bättre å andra sidan, säger Isak.

Titeln var den tredje i ordningen på futurenivå. De två tidigare har tagits inomhus (Sverige 2012 och England 2014).

– Det här är nog den veckan jag har spelat bäst rätt igenom utav mina tidigare titlar. Sedan att slå Broady som är topp-200 visar vilken nivå jag kan spela på.

Veckan har inneburit bra spel och en rad segrar mot högre rankade spelare.

– Grym vecka. Jag har spelat fantastiskt bra varje match så jag är riktigt nöjd.

Under Davis Cup-veckan hyllades Isak för sitt spel på träning och någonstans har en framgång legat och pyrt.

– Ja, alltså. Det har känts bra hela året, men under DC och innan det kändes det väldigt bra. Så det är klart jag har känt att det har varit bra under en längre tid.

Han valde i början av säsongen att inte åka med på landslagslägret i Florida, delvis på grund av att underlaget där var grus.

– Jag kände att jag behövde en lite längre träningsperiod efter serien och ville dessutom inte ut på gruset. Sedan är det svårt att avgöra om det gör att jag spelar bra nu, men klart att det är skönt att ett sådant val ger framgång till slut.

Och nu firar du på klassiskt Hjo-manér, supa och slåss?

– Haha, firar??? Challengerkval imorgon, lätt träning ikväll och sedan back till business imorgon.

Föregående artikelJohanna Larssons skräll – slog formtoppad Safarova
Nästa artikelMöt tennisintresserade politikern Lars Adaktusson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här