Svenskar testar kvallycka

6

Flera svenskar testar att kvala in till antingen ATP-turneringar eller Challengers i helgen. Däribland Elias Ymer som gör sin första tävling sedan Australien Open. 

Sverigeettan Elias Ymer som skördade stora framgångar i Australien är seedad sjua i kvalet till ATP-turneringen i Quito. I första kvalomgången ställs svensken mot Inigo Cervantes som föll mot Christian Lindell i Swedish Open i somras.

Christian Lindell kvalar också i Quito. Om de både svenskarna vinner ställs de mot varandra redan i den andra omgången. Det finns även en tredje svensk i Quito. Dubbelspelaren Johan Brunström har fått ett wildcard och möter brasilianaren Pedro Bernardi.

Svenskarna testar även kvallyckan på Challenger-touren. Jacob Adaktusson och Lucas Renard kvalar till Dallas och Isak Arvidsson kvalar i Glasgow.

Oscar Forsell kvalar till futureturneringen på Mallorca.

Uppdaterat: Fred Simonsson kom tyvärr inte in i kvalet i Sri Lanka, men meddelar Swetennis läsare att han gör ett nytt försök nästa helg.

Föregående artikelÖsterrike presenterar ny DC-coach
Nästa artikelOscar Forsell har inlett grussäsongen

6 KOMMENTARER

  1. Tittar man på turneringens sida på ITF så står Fred kvar som 12e alternate. Han står inte på withdrawal listan som innehåller 142 namn just, den uppdaterades igår.

    Kan det vara så att han fått en direktplats då? Vad som talar emot min teori är att Bjerke som är rankad högre kvalar. Jag har inte fått kläm på det här med alternates riktigt.

  2. Fred kanske inte klarade cutten till kvalet, han har ju inga ATP-poäng. Han är en bit ner i Alternates-listan.

  3. ”…stora framgångar i Australien”? Han åkte ut direkt efter att ha kvalat. Låt oss inte lägga ribban för lågt!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här