Taylors första ATP-poäng: ”En milstolpe”

Efter första dagen i huvudtävlingen av Karlskrona Future kan vi konstatera att Sverige har en ny spelare på ATP-rankningen, nämligen Sam Taylor som vann en tresetare. Fred Simonsson är också tillbaka på rankingen.

Den 17-åriga göteborgaren tog chansen när han lottades mot 1256-rankade Bobbie De Goeijen och stod som vinnare efter siffrorna 6-1, 6-7, 6-4.

– Det känns såklart skönt. ATP poäng är en milstolpe absolut. Det va lite en måstematch kände jag. Tycker jag ska vinna den i två men jag löste det i tre, säger Sam Taylor till Swetennis som fortsätter:
– Jag har känt att spelet verkligen har varit på gång. Sedan grussäsongen började har jag bara spelet bättre och bättre tycker jag.

I nästa omgång väntar en svensk för Taylor, nämligen Christoffer Solberg som slog ut Milos Sekulic med siffrorna 6-3, 4-6, 6-3.

Flera svenska spelare vidare

Morgan Johansson utklassade kvalspelaren Sebastian Hawken med 6-0, 6-2. Jacob Adaktusson vann svenskmötet mot Jonathan Stenberg med 6-2, 6-1.

Förstaseedade Markus Eriksson slog danske kvalspelaren Simon Söndergaard med 6-3, 7-6. Anmärkningsvärt var att det bara var ett break i matchen. Eriksson hade bara två breakbollar med sig och tog vara på en av chanserna i första set.

Fred Simonsson är tillbaka på rankningen efter snart ett års frånvaro. KLTK:aren besegrade Philip Möbius med 6-4, 6-4.

Slutligen dagens kanske mest intressanta match, den mellan Mikael Ymer och Patrik Brydolf. Ymer vann för tredje gången i följd efter en rejäl holmgång över tre set: 6-7, 6-3, 6-3.

 

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.