Tennisen debuterar på SM-veckan i Sundsvall

0

SM-veckan i Sundsvall

I månadskiftet juni-juli avgörs SM-veckan i Sundsvall, en idrottsvecka som växt och fått större betydelse genom åren. I sommar kommer dessutom tennisen att vara representerad.

I vilken form tennisen kommer att synas har inte varit helt lätt att få en uppfattning om. Få verkar ha vetat vad som gäller, men nu är klubbarna informerade. Här är ett pressmeddelande från förbundet: sommarens svenska lagmästare kommer att koras i Sundsvall.

– Vi kommer i första hand att satsa på 2015 i Sundsvall och 2016 i Norrköping, därefter ska vi utvärdera och se hur vi på bästa sätt kan göra propaganda för tennisen. Målet är att på något sätt kunna vara med både vid SM-veckan inne och ute. Det här ska bli riktigt spännande och vi hoppas att det ska bli ett lyft för seriespelet, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig vid Svenska Tennisförbundet.

Slutspelet för Svenska Tennisserierna, herrar och damer, kommer att avgöras 1–2 juli i Sundsvall. Deltagare är seriesegrarna i de fyra regionala grundserierna (syd, väst, norr och mellan). Varje lagmatch omfattar tre singlar och en dubbel. Segrarna blir svenska lagmästare utomhus.

SVT sänder från SM-veckan, men om tennisen kommer att visas är oklart.

Det är bara tre månader kvar dit och många har redan planerat sin tid då. Så frågan är vilken klass detta SM kommer att hålla?

Föregående artikelFlög till Miami – men tränaren hade missat att anmäla honom
Nästa artikelRebecca Peterson vidare i Florida

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här