Tennislegenden Björn Borg sponsrar EuroElite

(Foto: Marianne Bevis  - https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ - CC BY-SA 2.0)
(Foto: Marianne Bevis – https://www.flickr.com/photos/mariannebevis/ – CC BY-SA 2.0)

EuroElite Junior Tennis Development Centers blir sponsrade av Patricia & Björn Borg fr o m 1 mars 2015. Partnerskapet innebär att makarna Borg stödjer EuroElite med ett finansiellt engagemang men även med Björns exceptionella erfarenhet inom tennissporten. Syftet är att utveckla nya projekt som ska skapa bättre förutsättningar för unga tennisspelare i Skandinavien.

– Som föräldrar noterade vi hur väl EuroElites unika och smarta koncept fungerar på både camps och internationella tävlingsresor. För oss är det viktigt att skolutbildningen prioriteras och därför är det en väsentlig del av den här satsningen. Vi ser verkligen den positiva påverkan som detta har på tävlingsspelare i olika åldrar och därför bestämde vi oss för att sponsra EuroElite, säger Patricia och Björn Borg.

EuroElite förser unga tävlingsspelare i Skandinavien med kompletterande tennisträning & utbildning för att de skall vara förberedda på de utmaningar som de ställs inför på den internationella tävlingsarenan och i förlängningen en ev collegesatsning som tennisspelare. Att betona vikten av utbildning är en väsentlig del av EuroElites koncept.

– Vi är stolta och hedrade att tennislegenden Björn Borg tillsammans med sin fru Patricia skapar fler möjligheter för alla våra unga lovande tävlingsspelare i Skandinavien. Deras stöd ger oss förutsättningar att utöka och utveckla vårt koncept ytterligare och detta skapar mervärde för alla våra spelare och deras föräldrar. Det ger också ett förstärkt samarbete med spelarnas föreningar och deras respektive tränare på hemmaplan, säger Michael Andreasson och Dave Bandelin, huvudpartners i EuroElite.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.