Thomas Wallén vald till ny ordförande

Thomas Wallén (pressbild)
Thomas Wallén (pressbild)

Svenska Tennisförbundet fick idag en ny ordförande och en ny styrelse vid årsmötet i Uppsala. Thomas Wallén tar nu över.

– Jag är glad, stolt och dedikerad. Det passar mig i min situation i livet att komma tillbaka till tennisen och jobba med någonting som har drivit mig i hela livet. Jag kommer att vara arbetande ordförande och frigöra mycket tid för att axla det här förtroendet och uppdraget. Det ska bli fantastiskt roligt, säger Wallén i ett pressmeddelande från förbundet.

Walléns yrkesresa inom sporten började 1976 när han startade Tennisshopen i Göteborg. Sedan dess har han bland annat arbetat som Europachef för Prince och drivit tävlingarna Swedish Open och Stockholm Open. Han sitter även i styrelsen i ATP Europe och ATP Tournament Council.

I sommar avslutar Wallén sin operativa roll inom Lagardère, där han i två år ansvarat för golftävlingen Nordea Masters. 61-åringen vet i vilken riktning han vill att tennis-Sverige ska gå.

– Den första punkten för mig är att alla jobbar mot samma mål och spelar på samma sida av nätet. Vi ska inte spela mot varandra. Där tror jag att jag kan bidra. När vi har gjort det gäller att försöka hitta kommersiella partners som vill vara med och stödja verksamheten.

Svenska Tennisförbundets nya styrelse:

Ordförande: Thomas Wallén
Vice ordförande: Anders Rydberg
Kenneth Bergbom
Cecilia Dahlman
Annette Hedberg
Rebecka Hjorth
Henrik Mitelman

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.