Fidde: ”Christian hade verkligen tillräckligt med chanser”

Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Christian Lindell hade sina chanser. Men svensken föll i den första kvalomgången i US Open mot 17-åriga Reilly Opelka med 6-7 (2), 4-6. 

Christian hade kunnat få matchens första servegenombrott. Vid ställningen 3-3 hade svensken flertalet breakchanser. Men Opelka höll serven i det första setet som skulle avgöras i tiebreak. Väl där var det amerikanske superlöftet starkare och vann med 7-2.

I det andra setet bröt Opelka fram till 3-2 och servade för setet vid ställningen 5-4. Då hade Lindell chansen att utjämna då han hade två breakbollar. Men i stället vann 17-åringen fyra raka bollar och matchen var därmed över, likaså Christian Lindells US Open-äventyr.

– Christian hade verkligen tillräckligt med chanser för att vinna denna matchen. Men vågade inte ta tillvara på dem när när chansen gavs. Trodde faktiskt Opelka skulle serva bättre och inte ge Lindell så många möjligheter. Amerikanen var tuffare mentalt och vågade sätta press i offensiva lägen, säger Fidde Rosengren, Sveriges förbundskapten, som är på plats i New York.

Efter Lindells succé i Franska öppna, där han lyckades kvala in, har det gått tyngre för svensken i grand slam-sammanhang. Utöver uttåget i dag blev det även förlust i den första kvalomgången i Wimbledon i somras.

Elias Ymer spelar imorgon den andra kvalomgången där den 111-rankade tysken Jan-Lennard Struff står för motståndet.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.