Tionde dubbeltiteln för Cornelia Lister

Cornelia Lister (Henrik Gustavsson/SweTennis)
Cornelia Lister (Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det blev en lång dag för Cornelia Lister i Båstad, men det slutade med ännu en dubbeltitel.  Den fjärde för året, den tionde totalt.

– Det var en tuff dag med tre matcher och inte lätt att hålla fokus uppe hela tiden då, säger Cornelia Lister.

Det började på förmiddagen med semifinalen i singel mot italienskan Valeria Prosperi. Den gick till tre set, men det slutade med förlust efter 2-6, 6-3, 2-6.

– Det kändes väldigt dåligt i singeln måste jag säga. Jag fick inte ut mitt spel något och försökte kriga, men tog inte mina chanser, säger Lister.

Efter det följde två dubbelmatcher ihop med norskan Melanie Stokke, två matcher som båda blev dramatiska och gick till matchtiebreak. I semifinalen blev det 10-7 i avgörande mot Jacqueline Cabaj Awad och Rebecca Poikajärvi. Efter 18:30 ikväll kunde Lister/Stokke också sätta punkt för finalen efter en vändning mot Maja Örnberg och amerikanskan Veronica Corning. Där blev det 10-8 i matchtiebreaket.

– Det var riktigt skönt att få vinna dubbeltiteln idag efter två väldigt tuffa dubbelmatcher. Jag är glad över att ha vunnit tio titlar nu med tio olika partners, säger Cornelia Lister.

Hur ser planeringen ut framöver?

– Nu åker jag till Malmö och tränar med Mervana Jugic-Salkic och spelar seriematcher för Farik Play innan Ystad och Helsingborg 25K, säger Lister.

Svenskt blev det också i futurefinalen. Jonathan Mridha och Fred Simonsson slog Serdar Bojadjieva/Dragos Madaras i två raka set. De vann för andra veckan i rad i Båstad.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.