Tre svenskar i EM-kvartsfinal i Klosters

4
Julia Rosenqvist (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Julia Rosenqvist (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det fortsätter att gå bra för Mikael Ymer och överraskningen Julia Rosenqvist i EM i Klosters, Schweiz, för 18-åringar. Båda är nu klara för kvartsfinal.

Rosenqvist, ett år ung för klassen, stod för den stora skrällen i turneringen när hon slog ut andraseedade världstrean Dalma Galfi i andra omgången.

Dagens bedrift var inte en, utan två, för Julia fick idag spela både omgång tre och fyra. Först blev det 6-1, 6-1 i den uppskjutna matchen mot Margita Sunjic. Efter en timmas vila var det ny match mot Nina Potocnic och det blev ny seger med 7-5, 3-6, 6-4 i den 30-gradiga hettan.

Julia möter 7-seedade Miriam Kolodziejova i kvartsfinalen.

För Kajsa Rinaldo Persson tog det stopp i tredje omgången mot 12-seedade Jil Teichmann.

Mikael Ymer är också klar för kvartsfinal. Han vann med 6-2, 6-2 idag mot slovaken Patrik Nema. Först nu, i sin fjärde match i turneringen, kommer Ymer stöta på en seedad spelare. I kvarten väntar 6-seedade Mate Malkusz.

I 16-årsklassen i Moskva har Jonas Eriksson Ziverts fyra vinster och är även han i kvartsfinal. Han möter tysken Marvin Möller som inte tappat många gem på sin väg.

Föregående artikelBellucci har slagit ut hela det svenska DC-laget
Nästa artikelYmer vidare till EM-semifinal

4 KOMMENTARER

  1. Det flyter på för Ymer =)

    Rosenqvist hade tur med lottningen där mot kroaten som i sin tur bara hade slagit nån luxemburgska, hade det varit tuffare motstånd hade hon nog inte orkat klara av nästa match så snabbt. Fast man ska ju inte behöva spela två matcher på en dag. Nu blir det stentufft motstånd hela vägen om hon ska gå längre =/

    Sedan är Teichmann bättre än tolfteseedad egentligen, hon var trea på JR-rankningen innan hon började spela bland seniorerna. Hade hon bara tagit andra set så kanske… det var nära.

    Känns inte som vi har så mycket som kommer under de här tjejerna dock?

    • För att återkoppla till min kommentar om Teichmann så är hon ju i final nu efter att ha slagit juniorettan. Ida Jarlskog är den som tog flest gem av henne förutom Fanny Stollar som också är etablerad WTA-spelare. Otur med lottningen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här