Tre svenskar i semifinalerna i Karlskrona

0
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Markus Eriksson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Tre svenskar är i semifinal i årets första futuretävling på svensk mark. Markus Eriksson och Tobias Blomgren tog sig dit efter vändningar, medan det blev något enklare för Fred Simonsson.

Markus Eriksson var klar favorit mot Colin van Beem. Det var inte så konstig med tanke på att det skiljde ca 800 placeringar på rankingen samt att holländaren, som tagit sina rankingpoäng främst via spel i Iran och Kuwait, gjorde sin första turnering för året. Men van Beem bjöd på hårt motstånd och den förstaseedade svensken vann med minsta marginal efter 7-5 i tiebreak i skiljeset.

Eriksson krigade till sig segern och vann med 6-7, 6-4, 7-6 och har hållit en jämn nivå i år. Det här blir tredje semifinalen i en futuretävling, men Eriksson väntar fortfarande på sin första final sedan Estland i juli förra året.

Två tiebreakset blev det också i den ena av två helsvenska kvartsfinaler. 6-7, 7-6, 6-1 blev det mellan Tobias Blomgren och Christoffer Solberg. Det är den största framgången för Blomgren sedan han var i semifinal i mars förra året i Ukraina, men Blomgren har två finalplatser på sitt cv också (2012 och 2013).

Fred Simonsson har hittat en formtopp och vann det andra svenskmötet idag. Fred slog Jacob Adaktusson med 6-2, 7-6. 20-åringen är därmed för andra gången framme i en futuresemi, den första sedan Danmark 2013.

1031-rankade Timon Reichelt är också i semifinal efter klara 6-1, 6-1 mot andreseedade Jotovski. Det blev precis som Adaktusson förutspådde igår i den här artikeln.

Semifinaler:
Tobias Blomgren-Timon Reichelt
Markus Eriksson-Fred Simonsson

Föregående artikelInte många hot kvar mot svensk futuretitel
Nästa artikelBlomgren: ”Han var fruktansvärt knäckt”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här