Tre vintertourer avklarade för nye ungdomstränaren Pontus Norberg

Pontus Norberg (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Pontus Norberg (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Pontus Norberg är ny förbundstränare sedan den 1 januari och har under tre helger rest runt på Vintertouren med ett gäng lovande och talangfulla spelare. Tabergsdalens vintertour var den sista för den här gången.

– 15-16-åringarna är mitt huvudansvar, men jag hjälper också till med ”17-plus” och arbetar ihop med Fidde Rosengren, säger Pontus Norberg.

Uppsala, Växjö och Tabergsdalen är nu avverkade, med träning däremellan.

– Vi har kört på stenhårt, säger Norberg som från början hade sju spelare med sig i gruppen.

Fem fanns med i Tabergsdalen: Jonathan Mridha (gick till final), Christian Samuelsson (semifinal), 99:orna Karl Friberg (vann sin första match) och Jonas Eriksson Ziverts (kvalade in och vann en match) samt Fanny Östlund (kvartsfinal mot Allgurin). Daniel Appelgren har åkt till England för att spela Future och Daniel Windahl blev tyvärr skadad.

– Vintertouren är perfekt. Den har hållit mycket hög klass. Se på spelare som Pablo Figueroa och Jacob Adaktusson. Och här var det nästan fullt i kvalet också. Ett grymt tillfälle med många matcher, säger Norberg.

Jonas Eriksson Ziverts och Karl Friberg presenterades i förra veckan som nya medlemmar i Team Catella. De har alltså en satsning bakom sig från två håll, dels förbundet och dels Catella med Good to Great som bas. Det är Good to Great som har de ekonomiska musklerna och då är frågan vilket upplägg dessa spelare kommer att ha, vem som har det sista ordet. Norberg är diplomatisk när han får frågan.

– Jag tycker det är en kul satsning. Vi får samarbeta och hjälpas åt, men vi har bra kontakt, säger Norberg.

Närmast för Pontus Norberg väntar en resa till Istanbul. Det handlar om Lag-EM i Istanbul där Sverige kvalar. Med i laget är Julita Saner, Alexandra Viktorovitch och Karolina Tilander. Det spelas 6-8 februari.

Norberg har varit coach för Växjö TS de senaste åren och har en aktiv karriär bakom sig där han var lovande som junior. Som senior har han varit topp 25 i Sverige också.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.