Trollbäcken och ATL Lund vinnare i division 1

Jacob Adaktusson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jacob Adaktusson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Trollbäckens TK är tillbaka i elitserien efter att ha vunnit seriefinalen i avslutningen mot Näsbypark. Upp till elitserien följer också ATL Lund som vann division 1 södra.

Trollbäcken och Näsbypark hade båda full pott inför sista omgången idag när de båda skulle mötas idag. Nu vann Trollbäcken klart med 5-1.

Trollbäcken hade Jacob Adaktusson, Tobias Blomgren, Patrik Brydolf och Jonas Fröberg i singlarna idag och också Marcus Vidgren i en dubbel. Onekligen ett starkt lag.

– Det är klart att allt annat än avancemang hade varit riktigt dåligt från vår sida. Nivån på division 1 har tyvärr blivit sämre de senaste 20 åren. En förklaring är att de mindre klubbarna har svårt att behålla de bättre juniorerna, menar Jacob Adakutsson.

I division 1 södra har det handlat om tre lag: ATL Lund, Ullevi TK och Växjö TS. ATL hade ett övertag inför helgens båda matcher och det höll man in i mål. Det blev 3-3 mot Ullevi, som hade både Markus Eriksson och Johan Brunström i truppen.

I ATL Lund hade Filip Svensson, Eskil Jarlskog, Daniel Schalen och Patrik Gustafsson på singlarna och även Gustav Rehn med på ett hörn i en dubbel.

 

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.