Tung förlust för Christian Lindell i Kroatien

Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Mikael Ymer är framme i kvartsfinal i Futuren i Antalya och även Patrik Rosenholm och Markus Eriksson är vidare i sina Futureturneringar. Däremot tog det tvärstopp för Christian Lindell.

Christian Lindell var förstaseedad i grusturneringen i Porec i Kroatien men föll tungt mot 1434-rankade kvalspelaren Zdenek Kolar. Tjecken vann i två raka set med 7-5, 6-3.

I samma turnering vann Markus Eriksson mot 1106-rankade Nino Serdarusic. Nu blir det inte match mot Lindell i andra omgången utan mot Zdenek Kolar.

Patrik Rosenholm är klar för kvartsfinal på hardcourt i Israel och Futuren i Herzlia. Idag blev det 6-3, 2-6, 7-5 mot 914-rankade Christopher Heyman.

16-årige Mikael Ymer vann även i andra omgången i Futuren i Antalya och är klar för kvartsfinal. Det blev 6-2, 6-3 mot kvalspelaren Vavassori. Det är andra gången som Ymer är framme i en kvartsfinal i en Future. Förra gången var i Danderyd i höstas. Han möter nu 274-rankade Roca Batalla i kvarten. Spanjoren vann förra veckans Future i Antalya och är i bra form.

Milos Sekulic föll mot Mohamed Safwat i en tresetare (3-6, 7-6, 7-5) i Egypten (Sharm El Sheikh). Egyptiern är rankad 264 och spelade fler Challengers än Futureturneringar förra året och det är bra gjort av Sekulic att hålla jämna steg här.

Tobias Blomgren var mycket nära en skräll mot 394-rankade Lorenzo Giustino i Tunisien och Futuren där Blomgren tog sig via kval. Nu blev det svidande förlust med 6-4, 3-6, 5-7 där Blomgren hade matchboll i egen serve vid 5-4 i avgörande set.

16-åriga Julia Rosenqvist förlorade i andra omgången mot den fyra år äldre Hanna Landener med 1-6, 3-6 i andra omgången i $10K Antalya.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.