Tveksamt domslut räddade Lindstedt/Brunström

0
Johan Brunström och Robert Lindstedt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johan Brunström och Robert Lindstedt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Robert Lindstedt och Johan Brunström var riktigt illa ute i den första omgången av dubbeln i Båstad. Men ett tveksamt domslut räddade paret.

 – Det finns inte en chans att den var ute, säger motståndaren Alessandro Motti om poängen som ledde till svensk matchboll.

I dubbelturneringen är förstås det svenska Davis Cup-paret Johan Brunström och Robert Lindstedt huvudattraktionen för hemmapubliken. Men den attraktionen såg ut att bli kortvarig.

Att paret var favoriter mot Alessandro Motti och Albert Ramos-Vinolas rådde inget tvivel om. Paret skakades om rejält av det spanskitalienska paret som faktiskt hade 6-4 2-0 och även goda chanser i supertiebreaket. I slutet av matchen var det många tveksamheter om domsluten. Den största tveksamheten kom vid 9-9 då Mottis baslinjeslag dömdes ut. En boll senare hade svenskarna vunnit matchen och direkt stegade Ramos mot bollmärket med Motti strax efter sig.

– There is no space, skrek Motti till domaren om och om igen. Även Johan Brunström höll med om att domslutet var tveksamt när han pratade med Expressen efter matchen.

-Den var tajt. Jag hade också varit arg om jag fått den emot mig.

När SweTennis pratade med Motti direkt efter matchen var han bestämd.

– Det finns inte en chans att den var ute, sa han och valde på Twitter att likna domaren med den mytomspunna VM-domaren Moreno som var domaren som enligt hela Italien dömde bort Italien i fotbolls-VM i Sydkorea/Japan 2002.

”Vi hade Moreno som domare idag”

Alessandro Motti och Albert Ramos-Vinolas (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Alessandro Motti och Albert Ramos-Vinolas (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Brunström och Lindstedt fick inte spelet från bakplan att stämma och försökte förstås komma fram så mycket som möjligt mot ett par som hade sina styrkor från bakplan. Spelmönstret kan bli liknande i nästa mötet när man ställs mot brassarna Souza/Bellucci som dock får betecknas som en ny match där paret är stora favoriter.

Monroe vidare 

Nicholas Monroe som vann dubbelturneringen med Johan Brunström ifjol spelar nu med Sitak och på en sidobana fick paret slita hårt med Cerratini/Paval. I ett supertiebreak där dubbelfelen och nerverna spelade båda paren ett spratt blev en stenhård Monroeretur fram till 8-7 avgörande.

Även mellan Janowicz/Bednarek och Elgin/Betov blev det supertiebreak i ett möte som svängde friskt. Elgin/Betov gick segrande ur striden. Ett par som i denna match huserade mestadels från bakplan i Fognini/Bolelli-anda.

Andreas SIljeström och Cluskey fick ge sig mot förstaseedade Farah och Cabal. Siljeström och Cluskey hade sina chanser i det första setet men istället tappade Siljeström serven vid 5-5. Ett game som såg ut att vara i hamn men colombianerna breakade istället. I andra set kopplade Cabal/Farah snabbt greppet genom ett dubbelbreak och visade klass. Bra lottning för colombianerna som har De Schepper/Dutra Silva i kommande omgång och vinnaren där möter i semifinal Mridha/Simonsson eller Monroe/Sitak.

På nedre halvan bör det på papperet stå mellan Lindstedt/Brunström och Kubot/Chardy. Kubot som enbart spelar i dubbel i Båstad är tillbaka med Chardy som parhäst.

Föregående artikelBellucci slog ut ännu en svensk
Nästa artikelBildspecial: vem tränar med vem?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här