Ulvefeldt: ”De har hjälpt mig få tillbaka självförtroendet”

Malin Ulvefeldt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Malin Ulvefeldt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Malin Ulvefeldt är en av sju svenskor som är vidare till andra omgången i Helsingborg ($25K). Malin, som kvalade in till turneringen, slog 323-rankade Martina Caregaro med 7-6, 6-0.

– Matchen var bra. Jag höll ett bra tempo och fokus hela vägen, säger Ulvefeldt som nu får möta förstaseedade Katarzyna Piter.

Den som studerar årskullar vet att tjejerna 1994 har lyckats rätt bra. Tyvärr är det mer en regel än undantag att många lägger av innan man fyllt 20, men den här årskullen är ett undantag. Susanne Celik, Ellen Allgurin, Cornelia Lister, Brenda Njuki och Malin Ulvefeldt är alla spelare som i varje fall nått topp 800.

Malin Ulvefeldt är rankad 1056 idag, som bäst 617. Det var i september 2013. Då fanns hon med i satsningen i Team Catella och inför 2013 sade Magnus Norman, Good to Great följande:

– Hon delar med sig och är ödmjuk mot de yngre spelarna och därför känns det riktigt kul att hon nu är en av tjejerna i Team Catella, sade Norman då och som var en av de som såg Ulvefeldts potential.

Men utvecklingen stördes av en knäskada och det gick inte som man hoppats på. Idag är det bara Rebecca Peterson och Jacqueline Cabaj Awad på tjejsidan i Team Catella.

Alla som någon gång hållit på med idrott vet vad som händer när man inte vinner matcher, men Ulvefeldt har hittat tillbaka på egen hand och det visar inte minst spelet den senaste tiden.

– Jag har hittat ett koncept som funkar bra för mig i England. Det har hjälpt mig att få mitt självförtroende tillbaka. Känner att jag utvecklats där, men det kostar på så jag söker sponsorer. Där har jag tränat periodvis nu de senaste månaderna och när jag har varit hemma har jag tränat på SALK. England känns verkligen rätt för mig nu, säger Malin Ulvefeldt.

Sju svenskor vidare till andra omgången

Igår gick tre svenskor vidare och var humöret på topp efter det så är det än bättre idag. Fyra spelare var ute på banan och samtliga vann. Sju svenskor är vidare till andra omgången, jämfört med bara två i Ystad.

Förutom Malin Ulvefeldt så övertygade Kajsa Rinaldo Persson stort. 6-2, 6-1 mot Melanie Stokke är imponerande, inte minst när man har deras senaste batalj i Båstad på näthinnan. Kajsa möter den lite aviga Marie Benoit som ställt till med problem för svenskorna de senaste veckorna.

Att Rebecca Peterson skulle ta sig vidare var inte så oväntat. Någon reaktion efter finalvinsten i Ystad var inte i sikte när hon tog ner Michaela Boev med 6-2, 6-1. Sjätte raka vinsten för Rebecca som har 12-2 i matcher den senaste månaden och då kom förlusterna mot Angelique Kerber i WTA-turneringen i Nürnberg samt mot Maria Sakkari i finalen i $25K Maribor. Rebecca möter 439-rankade Tamara Korpatsch i nästa omgång.

Sist men inte minst tog Sofia Arvidsson en välkommen seger när hon slog Dia Evtimova med 7-5, 6-4. Därmed bröts en fem matcher lång förlustsvit. Sofia möter en annan Sofia i nästa omgång, 380-rankade Kvatsabaia.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.