Ulvefeldt och Arvidsson till semi i Helsingborg

0
Sofia Arvidsson (Foto: Conny Nilsson/onnesfoto.se)
Sofia Arvidsson (Foto: Conny Nilsson/onnesfoto.se)

Sofia Arvidsson vann svenskmötet med Rebecca Peterson, men Arvidsson blir inte ensam svensk i semifinalen i Helsingborg. Dit gick även Malin Ulvefeldt.

Malin Ulvefeldt har ju redan överträffat alla förväntningar den här veckan, men nöjer sig inte med det. 4-6, 6-4, 6-2 mot Lisa-Maria Moser är urstarkt. Moser är ungefär 600 placeringar bättre på rankingen. Precis som igår mot Katarzyna Piter var Ulvefeldt bäst när det gällde. Moser släppte bara tre gem ifrån sig igår när hon besegrade Susanne Celik.

Ulvefeldt berättar tidigare i veckan här om hennes nya upplägg i England och om att hon letar nya sponsorer. Det här är ett rätt bra sätt att marknadsföra sig!

Ulvefeldt hade bara sju rankingpoäng inför den här veckan. En plats i semifinalen (mot 7-seedade Bernarda Pera) är värd 18 poäng.

Mycket stod på spel i kvartsfinalen mellan Sofia Arvidsson och Rebecca Peterson. Senaste åren har de tränat en del ihop i samband med Fed Cup. Och kapacitetsmässigt borde det heller inte skilja mycket, även om nu Rebecca passerat Sofia med råge på rankingen.

Nu vann Arvidsson med 6-3, 4-6, 6-4 efter cirka tre timmars spel. För självförtroendets del borde det betyda en hel del för Arvidsson. Magnus Larsson som numera är en del av Arvidssons team har varit på plats i Helsingborg och man kan fundera på vad det betyder.

Arvidsson har i alla fall gjort ett ärligt försök att ta sig tillbaka, men det är långt ifrån lätt när självförtroendet fått sig en rejäl törn. Nu är Sofia i en semifinal i Helsingborg och möter där överraskningen och oseedade Marie Benoit.

Föregående artikelWimbledon: Ymer får möta Karlovic
Nästa artikelBåstadaktuella Mattek-Sands driver med klädkoden i Wimbledon

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här