Ulvefeldts knall – slog förstaseedade Piter

1
Malin Ulvefeldt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Malin Ulvefeldt (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Dagens knall i Helsingborg stod Malin Ulvefeldt för. Hon besegrade förstaseedade Katarzyna Piter med 7-6, 3-6, 7-6.

Mycket jämnare än så här kan det inte bli och man ska veta att Piter är en spelare på topp 200.

– Matchen var bra och det var bra spel från båda håll under hela matchen. Jag trodde på seger hela tiden och i de avgörande lägena vågade jag avgöra. Det är verkligen jättekul att få kvitto på allt hårt jobb jag gjort, säger Ulvefeldt.

Julia Rosenqvist nära att skrälla

Först ut idag var 17-åringarna Ida Jarlskog och Julia Rosenqvist, som verkligen överraskat men som nu mötte ännu bättre motstånd en tidigare.

Julia Rosenqvist pressade 249-rankade Pemra Ozgen i tre set. 1-6, 6-4, 4-6 blev det och det är talande siffror. Normalt sett hade de flesta nog blivit rätt skakiga efter det första setet, men inte Julia som var ytterst nära att vända matchen till seger.

– Hon hade en väldigt annorlunda spelstil, vilket krävde hela hela första set av mig för att kunna anpassa mitt spel. Hon använde slice hela tiden. När jag kom på hur jag skulle spela var det jag som fick stå för allt, båda missarna och vinnarna. Att känna att man har kapaciteten för att kunna vinna mot henne men ändå förlora, det känns extra tungt. Speciellt när det var så jämnt i avgörande set, berättar Julia Rosenqvist.

Vad tar du med dig från den här veckan?

– Jag tar med mig att trots hög nivå på spelet så känns det inte som att varken jag eller Ida är långt ifrån att plats här. Jag har fortsatt att göra bra ifrån mig och spelat bra, har fått mer erfarenhet och mer matcher. Nästa gång tar jag henne!

Ida Jarlskog chockade 308-rankade Bernarda Pera med att vinna första set, men blev sedan nollad. Det blev 6-3, 0-6, 0-6.

Arvidsson och Peterson möts i kvartsfinalen

Sofia Arvidsson besegrade Sofia Kvatsabaia med 6-4, 6-2. Mycket välkommet och det var första gången sedan i februari som Arvidsson vunnit två matcher i rad.

Rebecca Peterson fick jobba på i andra set mot Tamara Korpatsch men vann ändå med 6-2, 6-4.

Susanne Celik fick det inte att stämma och föll lite överraskande klart mot Lisa-Maria Moser med 3-6, 0-6.

Kajsa Rinaldo Persson var väldigt nära att nå kvarten också men fick styrk av den svårspelade Marie Benoit med 6-7, 5-7.

Kvartsfinaler med svenskintresse: Rebecca Peterson-Sofia Arvidsson och Malin Ulvefeldt möter Lisa-Maria Moser.

 

Föregående artikelAdaktusson stred tappert men föll mot M Podzus
Nästa artikelWimbledon: Ymer får möta Karlovic

1 KOMMENTAR

  1. Celik, vad hände =(? Tycker hon blandar och ger mycket nu. Som när hon slog Date Krumm och sedan blev utklassad i nästa match mot på pappret enklare motstånd. Fanns det någon förklaring, för så bra är väl inte Moser? 18 breakbollar.

    Grymt av Ulvefeldt, har kommit som en blixt från klar himmel i den här turneringen tycker jag.

    Bra även av de tre yngsta, nära nära… Pera är en rätt bra spelare tbh.

    Rebecca har sju raka utan setförlust nu och Mathilde J som hon sopade banan med i finalen är i semi i Frankrike 25k nu. Soffan får det nog svårt =O, men intressant match.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här