Ungdomarna gladde i Helsingborg

0
Ida Jarlskog (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ida Jarlskog (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

98:orna Ida Jarlskog och Julia Rosenqvist svarade för en bedrift när de kvalade in till 25000-dollarsturneringen i Helsingborg. Men det stannade inte vid det – båda vann i första omgången!

Att 17-åriga Rosenqvist besegrade 345-rankade Ekaterina Gorgodze med 6-4, 6-7, 6-1 är imponerande. Här talar vi om en etablerad spelare på challengernivå, som lämnat djungeln i 10000-dollars bakom sig. Rosenqvist möter i nästa omgång 249-rankade Pemra Özgen.

Ida Jarlskog, också 17 år, slog 465-rankade Nicoleta Dascalu med klara 6-1, 6-3. Det är också imponerande. Hon möter nu 308-rankade Bernarda Pera i andra omgången.

Ytterligare fyra svenskor klev in i turneringen idag.

Susanne Celik vann det helsvenska mötet med Maja Örnberg med 6-0, 6-3. Celik möter i nästa omgång 413-rankade Lisa-Maria Moser.

Jacqueline Cabaj Awad mötte återigen en motståndare som ska vara lite bättre, Michaela Honvoca, men visade att avståndet inte är så stort. Det blev förlust med 3-6, 5-7.

Detsamma gäller Cornelia Lister som för andra veckan i rad förlorade en jämn match, nu mot fjärdeseedade Pemra Özgen. Det blev 6-1, 4-6, 3-6 där Lister var en boll från att ha hämtat upp ett stort underläget till 4-4 i avgörande set. Istället blev det 3-6.

Brenda Njuki föll med hela 1-6, 0-6 mot Bernarda Pera.

Förra veckan gick bara två svenskor till andra omgången. Efter första dagen i Helsingborg är tre vidare och fler kan det bli imorgon när Rebecca Peterson, Sofia Arvidsson, Kajsa Rinaldo Persson och Malin Ulvefeldt spelar.

Föregående artikelNordens bästa spelare tar farväl i Stockholm Open
Nästa artikel” Han började mucka på banan”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här