Ungdomarna gladde i Helsingborg

Ida Jarlskog (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ida Jarlskog (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

98:orna Ida Jarlskog och Julia Rosenqvist svarade för en bedrift när de kvalade in till 25000-dollarsturneringen i Helsingborg. Men det stannade inte vid det – båda vann i första omgången!

Att 17-åriga Rosenqvist besegrade 345-rankade Ekaterina Gorgodze med 6-4, 6-7, 6-1 är imponerande. Här talar vi om en etablerad spelare på challengernivå, som lämnat djungeln i 10000-dollars bakom sig. Rosenqvist möter i nästa omgång 249-rankade Pemra Özgen.

Ida Jarlskog, också 17 år, slog 465-rankade Nicoleta Dascalu med klara 6-1, 6-3. Det är också imponerande. Hon möter nu 308-rankade Bernarda Pera i andra omgången.

Ytterligare fyra svenskor klev in i turneringen idag.

Susanne Celik vann det helsvenska mötet med Maja Örnberg med 6-0, 6-3. Celik möter i nästa omgång 413-rankade Lisa-Maria Moser.

Jacqueline Cabaj Awad mötte återigen en motståndare som ska vara lite bättre, Michaela Honvoca, men visade att avståndet inte är så stort. Det blev förlust med 3-6, 5-7.

Detsamma gäller Cornelia Lister som för andra veckan i rad förlorade en jämn match, nu mot fjärdeseedade Pemra Özgen. Det blev 6-1, 4-6, 3-6 där Lister var en boll från att ha hämtat upp ett stort underläget till 4-4 i avgörande set. Istället blev det 3-6.

Brenda Njuki föll med hela 1-6, 0-6 mot Bernarda Pera.

Förra veckan gick bara två svenskor till andra omgången. Efter första dagen i Helsingborg är tre vidare och fler kan det bli imorgon när Rebecca Peterson, Sofia Arvidsson, Kajsa Rinaldo Persson och Malin Ulvefeldt spelar.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.