Ungur fick revansch mot Lindell: ”Han var bättre”

Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det blev till slut en tung dag för de svenska herrarna i Sao Paulo. Både Lindell och Ymer föll i den andra kvalomgången. Men det finns svenska glädjeämnen. 

Christian Lindell stod för en liten skräll i DC-matchen mot Ungern i höstas när han slog Adrian Ungur med 3-0 i set. Men under söndagen fick ungraren revansch och slog svensken med 6-4, 6-4.

-Han var bättre i dag. Jag spelade inte bra med inte dåligt heller. Jag hade 4-2 i första men tyvärr jag gjorde ett dåligt gem då. Därefter spelade han mycket bättre än mig, säger Lindell till SweTennis som hoppas komma in till kvalet i Rio de Janiero nästa helg.

Även Elias Ymer hade det tufft. Den svenske 18-åringen föll med 3-6, 3-6 mot den tidigare topp-100 spelaren Thiemo de Bakker.

Men det finns ett svenska glädjeämne trots allt. Morgan Johansson stod för en fin insats när han besegrade 900-rankade Vadym Ursu med 7-5, 6-1 och är därmed vidare till kvalfinal i futureturneringen i Antalya.

Christoffer Solberg är vidare till kvalfinal i Tunisien. Lillebror Richard Solberg föll däremot i andra kvalomgången i samma futureturnering.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.