Trots segern – Rebecca var illa ute: ”Svårt spela i ledning”

0
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Rebecca Peterson vann sin första match i US Open-kvalet. Det blev 6-4, 7-6 mot Patricia Mayr-Achleitner. Nu väntar Laura Siegemund.

Man kan ana att det var en del nerver med i den första matchen i ett kval till en Grand Slam-turnering för Rebecca. Här blev hon dessutom klar favorit mot österrikiskan och det var också första matchen på hardcourt efter grussäsongen.

Det var ytterst nära att matchen gick till tre set.

I andra set hade båda spelarna svårt att hålla sin serve. Åtta servegenombrott var det och Rebecca var riktigt illa ute när hon hamnde i 3-5-underläge och i egen serve hade Mayr-Achleitner 40-30 och en setboll.

Rebecca klarade det, vände fram till 6-5 och hade då sin första matchboll i egen serve utan att kunna förvalta det. Det blev tiebreak, ett tiebreak där spelarna följdes åt. På sin andra matchboll kunde sedan Rebecca avgöra vid 8-6 och är nu vidare i kvalet.

– Rebecca såg ut att gå mot en säker seger då hon hade 6-4 3-0 och dubbelbreak. Men som vi vet alla vet är det svårt att spela i ledning och efter åtta egna misstag blev ställningen snabbt 3-2, därmed var återigen match. Vid 3-5 lyckades Rebecca stoppa ”blödningen” och hade matchboll vid 6-5. Då gjorde hon dubbelfel. Men på tredje matchbollen steppade hon upp ordentligt och var den som vågade, säger förbundskaptenen Fidde Rosengren som är på plats i New York.

Rebecca Peterson och Laura Siegemund har mötts en gång tidigare och det var i juli på grus i Versmold. Då tog Rebecca bara ett gem. Siegemund kvalar för femte gången till US Open och har aldrig kvalat in till huvudturneringen. Tyskan är också väldigt offensiv och tar en hel del risker.

Laura Siegemund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Laura Siegemund (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Föregående artikelFidde: ”Christian hade verkligen tillräckligt med chanser”
Nästa artikelLindstedt/Inglot genrepar i Winston-Salem

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här