”Vissa kanske ser det här som en chansning”

rosen
Patrik Rosenholm har under de senaste åren varit ett av de mest välkända svenska namnen på Futuretouren. Men vid 27-års ålder byter stockholmaren spår och kommer prioritera Challangertouren i framtiden. 
[su_spacer size=”10″]
– Jag har spelat futures i ett antal år nu och känner att jag vill testa på nästa nivå. Att både få tävla mot och träna med bättre spelare kommer förhoppningsvis göra att jag utvecklar mitt spel. Resultat på future-nivå har jag gjort och nu satsar jag på att göra resultat på challenger-nivå, säger Patrik Rosenholm till Swetennis.se. 
[su_spacer size=”10″]
I helgen kvalar svensken till challangerturneringen i Vercelli, Italien, för att sedan spela ytterligare två challangerkval. Därmed missar Patrik futureturneringen på hemmaplan i Karlskrona. Men den 27-åriga stockholmaren stänger inte dörren helt till Futuretouren.
 [su_spacer size=”6″]
– Sen innebär ju inte det här att jag bara kommer spela challengers utan jag kommer med all sannolikhet spela futures också, men jag känner att jag, om jag ska förbättra både min ranking och mitt spel, måste spela Challengers, säger svensken som fortsätter: 
 [su_spacer size=”6″]
– Vissa kanske ser det här som en chansning men jag ser det som en möjlighet att utvecklas som spelare och med tanke på att jag har ett flertal vinster på future-nivå de senaste åren, och att jag nu fyllt 27 år, och kanske inte har så många år kvar som heltidssatsande professionell spelare, så känner jag att jag måste försöka ta det här steget nu, säger svensken.
 [su_spacer size=”6″]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.