Windahl krossade andraseedade Banes

0

Förra veckan i Kroatien: Leonardo Kirche-Daniel Windahl 6-2 6-2. Maverick Banes-Leonardo Kirche 6-4 2-6 6-3. 

Denna vecka i Kroatien. Daniel Windahl-Maverick Banes 6-2 6-0.

Hur förklaras detta? På Daniel Windahls vis.

 – Tennis är en färskvara, säger han, till Swetennis.

 

Daniel Windahl är tillbaka från sin time out. Tittar man på dagens resultat är han det med besked. 6-2 6-0 mot 462-rankade Maverick Banes, Australien, som kommer direkt från två raka finaler på grus på futuretouren.

– Matchen var bra. Varje boll var ju lång. Tror det bara var enstaka dueller som var under tre slag annars var det långa och tuffa dueller, säger han.

Förra veckan blev det respass mot Leonard Kirche i comebacken för Windahl. Kirche förlorade sedan mot dagens motståndare Banes och idag krossade Windahl samma Banes. Logik?

– Nä men Kirche kan ju spela bra också, men tennis är ju en färskvara. Man spelar dåligt vissa dagar och bra andra. Sedan spelade jag ju hundra gånger bättre idag än mot Kirche.

Nu är comebackande i kvartsfinal efter två segrar och lottningen har öppnats upp då Banes var andraseedad.

– Känns ju skönt att spela bra igen. Bara två dagar det har känts bra sedan jag började spela igen. Det var igår och idag så det är riktigt skönt.

Det viktigaste för Windahl är dock fortfarande att känna glädjen på banan.

– Glädjen är ju såklart där och har varit där hela tiden sedan jag började spela igen. Det är ju också den som fortfarande är prio ett. Allt annat får komma senare. Förra veckan var det riktigt svårt att spela. Jag hade ju i princip problem med varje slag. Att jag sedan mötte en bra spelare underlättade inte så mycket. Men jag gjorde vad jag kunde och mer kan man ju inte göra.

Helsvensk kvartsfinal

Isak Arvidsson och Markus Eriksson möts i en av kvartsfinalerna. Isak passerade andra omgången via en walk over. Eriksson tappade bara två gen mot kvalaren Csongor Toth (6-2, 6-0).

Gustav Hansson och Christoffer Solberg blev båda utslagna i den andra omgången.

 

 

Föregående artikelUlf Dahlström fick lämna sin post
Nästa artikelCelik klar för säsongens första kvartsfinal

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här