Ymer: ”Skönt att ta sig till nästa steg”

Mikael Ymer  BÃ¥stadMikeal Ymer är framme i sin första semifinal. Detta efter två segrar under torsdagen i ett soligt Båstad. Ett annat glädjeämne är svensk-rumänen Dragos Madaras som också är framme i semifinal. 

På morgonen i den andra omgången väntade tjecken Pavel Nejedly för den unga svensken. Efter att de bägge spelarna vunnit varsitt set väntade det ett avgörande set där Mikael Ymer var betydligt starkare än sin motståndare. Siffrorna skrevs till 6-2, 1-6, 6-0 vilket betydde kvartsfinal.

Väl där väntade femteseedade Federico Zeballos som slagit ut Christoffer Solberg tidigare under dagen. Ymer var i underläge under hela det första setet men när Zeballos skulle serva för första set bröt svensken tillbaka till 5-5 och vann därefter två raka gem, vilket betydde setvinst.

– Han började extremt bra. När han bröt mig direkt trodde jag det skulle bli riktigt tufft. Men jag försökte intala mig själv att han inte kunde spela så här bra, speciellt inte i den här vinden.

I andra set fick ”Micke” ett tidigt servegenombrott och därefter gick det enkelt. Efter 6-0 sträckte Ymer armarna i luften. Därmed är svensken klar för sin första semifinal på future-nivå.

– Jag har haft några kvartsfinal-förluster så det känns väldigt skönt att ta sig till nästa steg. Men det är fortfarande en bit kvar att jobba, säger Mikael Ymer.

Två matcher på en dag, känns det i benen?

– Det blir ju tröttsamt men det är ju min starka sida att spela långa matcher så jag får se det positivt. Jag tror det är till min fördel.

I fredagens semifinal väntar Henrik Sillanpaa som slog ut Fred Simonsson i raka set i kvartsfinalen. Tidigare under dagen besegrade Simonsson Christian Samuelsson i andra omgången med 6-2, 7-6.

– Han har spelat några väldigt bra matcher och har haft några bra veckor, han har bland annat varit i en futurefinal, så det blir tufft, men jag ska bara försöka spela mitt spel.

Hur bedömer du dina chanser att du får spela din första futurefinal på lördag?

– Jag försöker att inte tänka så långt. Det är en match i taget som gäller. Vi får se hur det går, jag tror jag självklart har en chans.

Madaras vidare

Dock är han ensam svensk i semifinal, i alla fall om man tittar på papperet. Dragos Madaras som tränar i Helsingborg stod för två bra insatser när han både besegrade Martins Podzus och Markus Eriksson, därmed är svensk-rumänen, som för tillfället spelar för Rumänien, klar för semifinal.

– Jag visste att Podzus både slagit Ymer och Lindell i Davis Cup så jag kände ingen press. Jag spelade mycket bättre idag än vad jag gjorde i går, säger Madaras som det kommer mer av på Swetennis under helgen.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.