”Synd att vi inte fick avsluta med en kvalifikation”

3
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Elias Ymer skaffade sig fina förutsättningar att vinna kvalfinalen i Miami mot Austin Krajicek. Men så blev det inte. Amerikanen vände på matchen och stod till slut som segrare efter siffrorna 3-6, 6-4, 6-3. Därmed har GTG-tränaren Gianluca Marhiori och Elias Ymer gjort sin sista resa tillsammans. 

– Jag accepterar Elias beslut och allt jag kan göra är att stötta honom och önska honom lycka till, jag är säker på att han kommer göra en bra säsong, säger Marhiori.

Italienaren Gianluca Marhiori har hjälpt Ymer sedan succén i Australien i början på året.

– Vår relation är fortfarande väldigt bra och vi har haft en intensiv vecka här i Miami. Synd bara att vi inte fick avsluta samarbetet med en kvalifikation.

Under gårdagen besegrades grusspecialisten Daniel Gimeno-Traver. Under tisdagskvällen svensk tid var det dags för kvalfinal mot 146-rankade Austin Krajicek. Elias Ymer som inte alls lyckades förra veckan i Druommonsville öppnade matchens skoningslöst och bröt den vänsterhänte amerikanen direkt och kunde sedan serva hem första set med siffrorna 6-3.

Inledningen på andra set var jämn. Det var inte förens vid ställningen 3-4 som setets första break kom då amerikanen bröt fram till 5-3. Men ett dubbelfel av Krajicek lade grunden till Ymers andra servegenombrott och setet var utjämnat. Men Ymer blev bruten ytterligare en gång och setet var förlorat.

Elias Ymer fick en mardrömsstart i tredje och blev bruten omgående. Därefter kunde inte svensken komma tillbaka och förlusten var ett faktum.

– Det var ingen dålig match. Hettan var väldigt stark så när Elias förlorade andra setet var det tufft att komma tillbaka för motståndaren spelade väldigt aggressivt.

Föregående artikelLarsson vidare i Miami: ”Märks att hon har vunnit mycket”
Nästa artikelGalo Blanco om Ymer: ”Stor press – alla kommer att granska honom”

3 KOMMENTARER

  1. Jag fyller på med en fråga till här. Brukar det vara så att man bokstavligt flyttar allt med en gång när man byter land och team som tennisproffs? Alltså, kan vi räkna med att Elias tar 2-3 veckors paus från tävlandet och gör sig hemmastadgad i Barcelona. eller är det troligare att han möter upp Blanco någonstans, tävlar en vecka till och tar resten sen?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här