”Synd att vi inte fick avsluta med en kvalifikation”

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Elias Ymer skaffade sig fina förutsättningar att vinna kvalfinalen i Miami mot Austin Krajicek. Men så blev det inte. Amerikanen vände på matchen och stod till slut som segrare efter siffrorna 3-6, 6-4, 6-3. Därmed har GTG-tränaren Gianluca Marhiori och Elias Ymer gjort sin sista resa tillsammans. 

– Jag accepterar Elias beslut och allt jag kan göra är att stötta honom och önska honom lycka till, jag är säker på att han kommer göra en bra säsong, säger Marhiori.

Italienaren Gianluca Marhiori har hjälpt Ymer sedan succén i Australien i början på året.

– Vår relation är fortfarande väldigt bra och vi har haft en intensiv vecka här i Miami. Synd bara att vi inte fick avsluta samarbetet med en kvalifikation.

Under gårdagen besegrades grusspecialisten Daniel Gimeno-Traver. Under tisdagskvällen svensk tid var det dags för kvalfinal mot 146-rankade Austin Krajicek. Elias Ymer som inte alls lyckades förra veckan i Druommonsville öppnade matchens skoningslöst och bröt den vänsterhänte amerikanen direkt och kunde sedan serva hem första set med siffrorna 6-3.

Inledningen på andra set var jämn. Det var inte förens vid ställningen 3-4 som setets första break kom då amerikanen bröt fram till 5-3. Men ett dubbelfel av Krajicek lade grunden till Ymers andra servegenombrott och setet var utjämnat. Men Ymer blev bruten ytterligare en gång och setet var förlorat.

Elias Ymer fick en mardrömsstart i tredje och blev bruten omgående. Därefter kunde inte svensken komma tillbaka och förlusten var ett faktum.

– Det var ingen dålig match. Hettan var väldigt stark så när Elias förlorade andra setet var det tufft att komma tillbaka för motståndaren spelade väldigt aggressivt.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.