Ymer klar för kvartsfinal efter stark insats

Elias Ymer är klar för sin andra kvartsfinal på två veckor. Detta efter en fin seger mot 95-rankade Maximo Gonzalez med siffrorna 7-6, 7-6 i Caltanissettas challenger. 

Efter segern mot argentinaren i tisdags väntade en ny argentinare i den andra omgången. Gonzalez, som vann challengerturneringen i Mestre förra veckan, stod på andra sidan nätet. Och svensken fick precis den starten han ville ha. Ymer bröt Gonzalez omgående och såg ut att gå mot en setvinst. Men vid 4-2 bröt Gonzalez två gånger om och servade för setet vid ställningen 5-4. Men Ymer, som frustrerat slängde racketen mot gruset efter att åter blivit bruten, kom tillbaka och tog setet till tiebreak och väl där var svensken överlägsen och vann med siffrorna 7-1.

I andra set var det omvände scener då Gonzalez gick upp till en 3-0-ledning. Men Elias Ymer stod här för en imponerade vändning och servade för matchen vid 5-4. Här tog det dock stopp då svensken blev bruten blankt.

Setet fick avgöras i tiebreak där argentinaren gick fram till en 6-3-ledning. Men svensken hade inte gett upp. Ymer vann sex raka poäng och matchen var i hamn. I kvartsfinal väntar antingen Pella eller Arnaboldi.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.