Elias Ymer vidare – efter nagelbitare

Elias Ymer visar fin form i Miami. (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Efter tung gruspremiär i Monte Carlo hade Elias Ymer åter fått chansen i en huvudturnering på ATP-nivå. Denna gång tog han chansen, efter en mycket förlösande seger mot den 160-rankade Theimo de Bakker i tre set. Siffrorna skrevs till 6-7, 7-5, 6-4. 

Holländaren stod för matchens första servegenombrott och servade för första set vid ställningen 5-4. Men Ymer bröt och tog det första setet till ett avgörande tiebreak. Där hade dock den unge svensken inte mycket att sätta emot. De Bakker visade sig betydligt bättre när det väl gällde och vann tiebreaket med 7-4.

I det andra set var det i stället Elias Ymer som tog kommandot och bröt fram till 3-2. Men holländaren hade inte gett upp andra set och bröt tillbaka till 4-4. Men de Bakker hade stora problem med att hålla sina servegem om blev åter bruten av svensken som servade för setet vid ställningen 5-4. Men Ymer tog inte var på den chansen och det var åter utjämnat, denna gång till 5-5. Många trodde säkert här att tåget hade gått för svensken, men så var inte fallet. 19-åringen bröt holländaren åter en gång och kunde sedan serva hem setet med siffrorna 7-5.

I tredje set inledde de bägge spelarna med att hålla sin servrar till 3-3. Då kom servegenombrottet från svenskens sida. Och denna gång höll det enda in i mål. Elias Ymer är därmed vidare till andra omgången i Barcelonas ATP-turnering.

I nästa omgång väntar tufft motstånd i form av 34-rankade Nick Kyrgios från Australien.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.