Ymers tränare: ”Matchen i dag var riktigt bra”

4
Elias Ymer (Foto: Dacoucou - CC BY-SA 2.0)
Elias Ymer (Foto: Dacoucou – CC BY-SA 2.0)

Elias Ymer är vidare till andra kvalomgången till Sao Paulos ATP-turnering som spelas på grus inomhus. 

Elias Ymer som föll redan i första kvalomgången i Quito förra veckan, hade som Lindell, problem med den höga höjden.

– Förra veckan var det väldigt tuffa förhållanden. Höjden var 2500 meter samtidigt som det var mycket vind så det var svårt att spela bra tennis, säger Elias Ymers tränare Gianluca Marchiori.

Men under lördagen gick det bättre då Ymer besegrade 510-rankade Ricardo Hocevar med 6-2, 6-2. Under söndagen väntar den före detta topp-100 spelaren Thiemo de Bakker för Ymer.

– Matchen var i dag riktigt bra. Elias höll en bra nivå hela matchen.

Christian Lindell är även han vidare i Sao Paulo efter förkrossande 6-0, 6-1 mot Joao Pedro Sorgi. Nu väntar Adrian Ungur som Lindell slog i DC-matchen mot Ungern i höstas.

Så gick det för svenskarna på futuretouren

Fred Simonsson spelade sin första internationella match sedan Stockholm Open 2013. Men det gick inget vidare. Stockholmaren föll med 1-6, 2-6 mot 1600-rankade fransmannen Gabriel Petit på Sri Lanka.

Det blev även tufft för Oscar Forsell som mötte 776-rankade Goncalo Oliveira. Det blev förlust med 3-6, 4-6 i första kvalomgången till futureturneringen på Mallorca.

Morgan Johansson och Jeppe Johansson-Holm kvalar båda i Turkiet. Morgan vann i första omgången mot 1517-rankade Haylaz. Jeppe föll mot dansken Mohamed Shabib.

Bröderna Solberg är i Tunisien. Rickard Solberg gick vidare, medan Christoffer Solberg är sjätteseedad och stod över första omgången.

Två som inte behöver kvala är Lucas Renard och Jacob Adaktusson, som är i Guatemala.

Föregående artikelFed Cup: Sverige-Schweiz 0-2
Nästa artikelLarsson kämpade tappert: ”Ville verkligen vinna”

4 KOMMENTARER

 1. Härligt att kunna följa de svenska spelarna. Undrar hur det skulle sett ut om vi hade kunnat göra det på den tiden vi hade som mest svenskar i tennistoppen? Hade varit kul att se de unga Wilander/Edberg/ etc möta och slå de gamla stjärnorna på vä upp i tennishirarkin. Men det är klart – de flesta av våra gamla stjärnor slog igenom i väldigt unga år.

 2. Fråga om Elias till andra tennis experter här:

  Nu förlorade han tyvärr mot De Bakker idag. Vad kan man egentligen begära av honom just nu?

  Jag har sedan förra sommaren följt touren på närmare håll via olika streams, man ser hur tuff konkurrensen är. Tycker inte att de senaste veckornas förluster mot Cervantes och De Bakker är så tokiga, båda är hyfsade grusspelare, Quito är inte lätt att spela i.

  Man förstår om Elias och tränaren är besvikna men frågan är. Ska man se insatserna de senaste veckorna som direkt svaga med tanke på starten i Australien eller är detta fortfarande en inlärningsperiod på ATP Touren för Elias?

  • Själv tycker att insatserna i Sydamerika absolut inte är något att skämmas över. Som du säger, det verkar vara riktigt svårt att spela i Quito och de Bakker är en före detta rutinerat topp-100 spelare.

 3. På ett sätt gör sannolikt Ymer ”rätt” att satsa på ATP-kval och testa. Med lite flyt kan han mycket väl kvala in någon vecka, precis som i Melbourne.
  Sen gäller det självklart att vara ödmjuk och våga flytta ner både en och två nivåer om det blir många förstaomgångsförluster – då blir det inga poäng!
  Det som mycket väl kan hända är att han kan spela mycket bra tennis det närmsta året, fortsätta att utvecklas men facit är att han ändå ligger rankad mellan 150-250… Många förstår inte hur bra spelarna är som lirar ATP-kval och i main draws på challengertouren. För lillebror skulle jag rekommendera mer vintertour och sommartour växlat med ITF junior och futures. Att möta spelare som Figueroa, Seculic, Stenberg och Blomgren mfl är utbildande…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här