12-18 dec: Än är säsongen inte över

Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det närmar sig jul, men något riktigt uppehåll är det inte för alla. Susanne Celik, Cornelia Lister, Fanny Östlund och Ida Jarlskog är ute i världen och spelar, eller har spelat.

I Dubai spelas en penningstinn turnering med 100.000-dollar i prissumma. Flera topp 100-spelare är med.

Susanne Celik fick en tuff lottning och mötte igår Aleksandra Krunic, en spelare som legat kring 100-strecket. Celik föll efter 2-6, 4-6.

Cornelia Lister kvalade men förlorade i första kvalomgången mot belgiskan Elyne Boeykens. Lister är dock med i dubbelturneringen och lirar ihop med Tara Moore. De går in i turneringen idag, tisdag, och möter andraseedade Dzalamidze/Kudermetova. Ryskorna har hela sex titlar ihop i år.

Fanny Östlund är i Kairo ($10.000) och är andraseedad och står över första omgången.

Ida Jarlskog spelar i Hammamet ($10.000) och möter en kvalspelare i första omgången, Lucia Quiterio. I en eventuell andra omgången väntar förmodligen förstaseedade Jade Suvrijn.

17 KOMMENTARER

 1. Förlust i dubbeln igår i för Cornelia Lister i Dubai:
  Natela DZALAMIDZE (RUS) / Veronika KUDERMETOVA (RUS) [2] 6-3 7-5 Cornelia LISTER (SWE) / Tara MOORE (GBR)

 2. Fin seger för Ida Jarlskog – seger mot förstaseedade Suvrijn i raka set – och klar för kvartsfinal ($10K Hammamet).

  • Verkligen. Jag hade trott innan att det nog skulle bli svårt, men sen igår så kollade jag närmare på hennes matcher och faktum är att hon slagit spelare som Negreanu, Alves och Gamiz sedan hon slutade på juniortouren, med den enda plumpen i protokollet mot Miranda Ramirez (det är helt okej att förlora mot Gervais och oslagbara Hogbarski).

   Och med segern mot Suvjrin har hon visat att hon redan ligger på en nivå där hon kan slå de allra bästa 10k-spelarna, för de spelare hon har slagit har vunnit 30-40 matcher på den nivån i år.

   Ska som sagt bli kul att följa vår nya juniortrippel nästa år + Kajsas satsning och Cabaj Awad som har något på gång. Och även Viktorovitch och Hennemanns framfart på juniortouren, mycket som ser lovande ut.

 3. Fanny Östlund också till kvarten ($10K Kairo) efter seger mot enklare motstånd. 6-1,6-2 mot Andrina Peer (ingen ranking).

  • Lottningen ser rätt bra ut om hon bara kan ta förra veckans segrare nu i kvarten. I dubbeln ska det mycket till för att hon inte ska vinna, hon och Muntean är de enda som har seedats verkar det som.

 4. Johanna Larsson mot Julia Rosenqvist i finalen av Fair Play-cup, vilket var uppenbart så fort man såg lottningen. Larsson har tappat ett gem på tre matcher, jag tror på henne! 😀

  Annars var väl det mest intressanta i den tävlingen att Sydney Berlin slog Molly Helgesson och befäste sin plats bland våra fyra bästa 15/16-åringar.

 5. Nu gäller det för Jarlskog att göra en bra match till.
  Svenskorna har haft svårt att göra flera bra matcher i rad iår.
  Apropå juniortennis någon som vet vad som hänt med Karolina Tillander?
  Kvartsfinal på juniorem för två år sedan men inga resultat sedan dess.

  • Vet ej. Men 15-åriga Victoria Carlsten har gjort comeback i veckan i Fair Play Cup. Förlorade dock sin kvalfinal till vintertouren. Hon har inte tävlat sedan SALK Open för ett år sedan.

 6. “Svenskorna har haft svårt att göra flera bra matcher i rad iår.”

  Nåja… flera (två) bra tävlingar på raken har många haft väldigt svårt med iaf.

  Blir alltså Curovic i kvarten, som förlorat mot både Bechri och Negreanu som Jarlskog slagit i år. Får hoppas på det bästa.

 7. Ja vad hände där? Typiskt. Blev säkert sjuk.

  Visserligen fyller Östlund 20 först i maj så hon är väldigt ung, men måste börja hända något. Känns som hon går i cirklar även om rankningen går uppåt. Hon kan vinna en turnering och sedan vara helt under isen i flera månader.

 8. Enligt tennis.se så var det en stukad fot som stoppade Jarlskog från spel.
  Östlund har 25-26 iår.
  Har faktiskt två tävlingar kvar iår.
  Kanske tävlar för mycket?

 9. Stukat foten… ja det är typiskt för svenskor som är i form att skada sig. Vi hade väl vunnit Fed Cup vid det här laget utan alla skador…

  “Kanske tävlar för mycket?”

  Man ska ju klara så många matcher dock, Kerber spelade 80 st i år. Men om du menar att hon kanske behöver träna teknik eller fysträna mer istället för matcher så kanske det ja. Känns som sagt som att hon knappt förbättras, eller går iaf väldigt långsamt. Sen kommer hon med någon fin seger för att sedan hamna i dvala igen. Ojämn.

 10. Lister och Cabaj Awad kvalar till 50K i Turkiet.

  Tuff lottning för JCA som åkte ut mot 10 år äldre tredjeseedade Ozgen 7-5 7-6.. tung förlust men bra ändå att hon spelar så jämnt med henne. Ozgen brukar kunna ta sig till kvarten i 25K:or.

  Lister mötte en annan turkiska, åttondeseedade Sezer. Enkel seger där glädjande nog, även fast Sezer är sämre än Ozgen. Skulle kunna vinna andra matchen också och gå till kvalfinal nu Lister.

  Celik verkar bli seedad i huvudturneringen.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.