15-21 augusti: Lurigt motstånd för Ymer i challenger i Italien

3

Johanna Larsson får trots allt spela WTA-turneringen i Cincinnati. Det blev förlust i kvalfinalen i raka set mot Shuai Zhang, men Larsson kliver in som lucky loser istället.

Larsson ersätter Makarova och får möta Irina-Camelia Begu i första omgången. Larsson är också med i dubbeln med Kiki Bertens.

Singellottningen i Cincinnati…

Här är en genomgång var övriga svenskar håller hus i veckan.

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

ATP Challenger Cordenons, Italien
Dags igen för en challenger på grus för Elias Ymer. En knepig lottning blev det för Ymer, som möter den jämngamle tjecken Zdenek Kolar i första omgången. Han var runt 650 på rankingen vid nyår men nyligen uppe på plats 257. Formstark! Vinnaren där möter någon av italienarna Giustino eller Caruso. Ymer är kvartsfinalseedad (7) och kan få tredjeseedade Leonardo Mayer om han når kvartsfinalen.

Finland F3
Spelas i Helsingfors. Fem svenskar direktkvalificerade: Christoffer Solberg, Jeppe Johansson-Holm och Patrik Rosenholm på övre halvan och Daniel Appelgren och Jonathan Mridha på den undre. Dessutom har Marcus Månsson kvalat in och Jonathan Stenberg har sin kvalfinal under måndagen.

Solberg möter förstaseedade Peter Kobelt och Mridha finalseedade George van Massow. Daniel Appelgren (6) och Patrik Rosenholm (8) är seedade.

$10,000 Sharm El Sheikh
Fanny Östlund och Anette Munozova med.

$10,000 Las Palmas
Jacqueline Cabaj Awad är tredjeseedad och möter återigen Samantha Harris. Förra veckan vann Harris i två raka set och australiensiskan vann faktiskt hela tävlingen sedan.

Föregående artikelJSM: 15-åringarna starkast i 16-årsklassen
Nästa artikelJonas Björkman blir ny coach för Marin Cilic

3 KOMMENTARER

  1. Någon som vet något om Marcus Månssons satsning? Han har ju en hästspark till serve men det verkar vara det. Inga resultat att tala om.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här