Kungens Kanna: Heinonen utslagen av ryss

Adam Heinonen (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Adam Heinonen (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Under de tre senaste åren har Ryssland dominerat Kungens Kanna & Drottnings Pris. Kan någon bryta den trenden under årets upplaga? Adam Heinonen gjorde ett försök, men misslyckades. 

De tre senaste segrarna i både pojk- och flickklassen har kommit från Ryssland. Och de ryska framgångarna duggar även tätt under årets upplaga av Kungens Kanna & Drottnings Pris. Två av åtta spelare, som är klara för kvartsfinal, kommer från det stora landet i öst på killsidan, medan en ryska är bland de åtta bästa på flicksidan.

När den tredje omgången avgjordes under onsdagen fick vi se flera intressanta matcher. En av dem var när den fjärdeseedade ryssen Alibek Kachmazov slog ut den siste svensken, Adam Heinonen, ur singelturneringen. Trots att svensken vann det andra setet övertygande med 6-1 visade ryssen i det avgörandet setet vem som var bäst för dagen. Segersiffrorna skrevs till 6-2, 1-6, 6-2.

En annan intressant match var den som spelades mellan estniskan Carol Plakk och polskan Aleksandra Wierzbowska. Matchen tog över tre timmar innan Plakk hade vunnit matchen. Siffrorna skrevs till 5-7, 6-4, 7-5.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.